ülkemizin ekonomik olarak çok zor günler geçirdiği dönemde vatandaşlar soğukta, kışta, karda halk ekmek kuyruklarında beklemeye devam ediyor. dar gelirli vatandaşlar, emekliler, işsizler bir ekmekteki 10 kuruşun hesabını yapıyorlar. 

Haber46 olarak bugüne kadar olduğu gibi halkın sorunlarına kulağımızı tıkamadık ve vatandaşın feryadını duyurmak istedik. bu amaçla halk ekmek sorununu bir defa daha gündeme getirmeye karar verdik. Zira biz "komşusu aç iken tok yatan bizden değildir" buyuran Peygamber Eefendimiz Hazreti Muhammedi'in (SAV) ümmetiyiz.

KAHRAMANMARAŞ'TA HALK EKMEK, PEK ÇOK BÜYÜKŞEHİRDEN DAHA PAHALI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı halk ekmek geçtiğimiz günlerde zamlanarak 1,20 TL'den 1,60 TL'ye yeükseltilmişti. Haber46 olarak bu zammın haberini yapmış ve zammın geri çekilmesi ya da düşürülmesi gerektiğini ifade etmiştik. 

Dün Büyükşeehir belediyesinin toplu ulaşıma yaptığı zamla birlikte, Kahramanmaraş özellikle öğrenciler için diğer Büyükşehirler içinde toplu ulaşımı en pahalı olan illerin başına geldi. Hem toplu ulaşımda hem de halk ekmekte en pahalı olan illerden biri olan Kahramanmaraş'ın bu durumu hak ettiğini düşünmüyoruz. 

DİĞER BÜYÜKŞEHİRLERDE HALK EKMEK FİYATLARI NASIL?

İstanbul 250 gram 1,25 TL

Ankara 250 gram 1,25 TL

İzmir 250 gram 1,50 TL

Adana 200 gram 1,25 TL

Mersin -       - 1 TL

Kahramanmaraş 200 gram 1,60 tl

Yani Kahramanmaraş'ta halk ekmek hem gramaj olarak diğer büyükşehirlerden çok düşük, hem de fiyat olarak çok yüksek. İstanbul ve Ankara ile kıyasladığımızda ve gramaja bakıldığında Kahramanmaraş'ta halk ekmeğin 1 TL olması gerekiyor. 

HALK EKMEK BÜFELERİNDE HALK EKMEK BULUNMUYOR

Bu arada zaten diğer Büyükşeehirlere göre çok pahalı olan kahramanmaraş'ta halk ekmek bulunmuyor. Halk ekmek büfeleri önünde sıra bekleyen yüzlerce kişi, halk ekmek bulmakta zorluk çektiklerini söylüyorlar. Büyükşehir Belediye başkanı Hayrettin Güngör ve halk ekmek yetkilileri konuyla ilgili şikayetleri görmek için daha önce yaptığımız habeerlerin altında yazılan yorumları okuyabilirler.