Türkiye’nin ilk ve tek butik pastacılık festivali olan Uluslararası 2. Cake Show İstanbul’da dereceye giren yarışmacılar ödüllerine kavuştu.
Türkiye’nin ilk ve tek butik pastacılık festivali olan ’Cake Show İstanbul’un ikincisi Fatih Belediyesi’nin katkıları ile 7-8 Mayıs tarihleri arasında Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Butik pastacıların yeteneklerini sergilediği, pastacıların eğitimler verdiği, sektörde yer alan firmaların bir araya geldiği Cake Show, İstanbul düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Yurt dışından ve yurt içinden birçok pastacının hünerlerini sergilediği "Her şey cesaretle başlar, destekle büyür" sloganıyla düzenlenen Cake Show İstanbul’da butik pastacılar altı seviye, 11 kategori ve parti masası yarışmalarında özgün tasarımlarıyla kıyasıya yarıştı. Pastacılar, hayal dünyalarını zorlayarak oluşturdukları pasta tasarımlarıyla yerli ve yabancı şeflerden oluşan jüri üyelerinden tam not almaya çalıştı.
“KARDEŞİMİN DOĞUM GÜNÜNDE YAPTIĞI PASTA İLE KATILDIM”
Ejderha figürünü kitabın üzerine yaptığı tasarımla yarışmada dekoratif pasta süsleme kategorisinde birinci olan butik tasarımcısı Fulya Sarı, “İlk defa böyle bir yarışmaya katılıyorum. Ben kardeşimin doğum gününde bir ejderha yapmıştım. O çalışmadan sonra ejderha gibi çok iddialı bir figürle yarışmaya katılmak istedim. Ben kararımı verdikten sonra sırada Cake Show vardı, bende şansımı denemek istedim. Geçen sene bu yarışmayı sadece gezme amaçlı gelmiştim. Burada çok iddialı yarışmacılar vardı. Bende daha sonra karar verdim ve bu sene yarışmaya katıldım. Daha sonra ejderha ile katıldım” dedi.
MARİLYN MONROE SÜSLEMELİ PASTA BİRİNCİ OLDU
Profesyonel pasta süsleme kategorisinde birinci olan Gülçin Tekkaş ise, “Ben pastacı değilim ama yine de yarışmaya katıldım. Böyle bir pastayı yapmaya karar verdikten sonra her bir bölge için ayrı ayrı çalışıyorsunuz. Marilyn Monroe Haziran ayı içerisinde 90’ıncı doğum günü, bende kendisini çok sevdiğim için böyle bir tasarım yaptım. Bu çalışmada iki farklı renkte hamur kullandım. Bu malzemelerin hepsi yenebilir. Bu çalışmada önce strafor kaplıyoruz ve daha sonra üzerinde işlemeler yapıyoruz. Bütün parçaların hepsi ayrı birer çalışma ve birleşimden bu pasta ortaya çıkıyor” dedi.
Uluslararası Cake Show İstanbul’un birincileri Cibali Salonu’nda düzenlenen törenle ödüllerini aldı.