Çam ağaçları üzerindeki beyaz pamuksu tırtıl keseleriyle kendini belli eden çam kese böcekleri, Mersin’in Silifke ilçesinde bazı alanlarda ormanı sardı.
Özellikle Demircili Mahallesi'nin Uzuncaburç yolu çevresinde bulunan çam fidanı ormanını tehdit ediyor.

Çam fidanlarının kurumaya yüz tuttuğu bazılarının da kurumamak için mücadele ettiği çam fidanlarının orman müdürlüğünce bakımının yapılması gerektiğinin altını çizen mahalle sakinleri ve vatandaşlar, konuyla ilgili önlem alınması gerektiğini, aksi takdirde çam ağaçlarının hızla yok olacağını iddia etti. Köyler, özellikle yolun sol tarafında 5-6 kilometrelik Ormanlık alanda 10-15 yaşındaki çam ağaçlarının tamamen bu böcek ağlarıyla sarılı olduklarını belirterek, "Çamların görüntüsü gerçekten çok kötü. Bu zararlı böcekler çamın büyümesini engellediğini biliyoruz. Zararlı böceklerle geçmişte işçiler tutulur ve bunlar kesilirdi yada böceklerle mücadelesi yapılırdı. Ama çevremizde böyle bir mücadele yürütülüyor mu bilemiyoruz.
Daha önce Orman İşletme Müdürlüğü yevmiyeli işçi tutup bu zararlı böcekleri kesiyorlardı. İlgililer biran önce çözüm bulmaya çalışsalar iyi olur yoksa tozu ve böcekler kendi bahçelerimize de zarar verecek diye korkuyoruz. Yetkililerin biran önce konuyla ilgili mücadele etmelerini rica ediyoruz." dedi.