Almanya'da Aldi Süd süpermarketinin “Ombia–1001 nacht” adlı sıvı sabunun üzerinde bir cami resminin kullanması Müslüman müşterilerinin tepkisine yol açtı. Bu tepkiler üzerine Aldi Süd özür dileyerek sabunu raflardan kaldırdı.

WAZ gazetesinde yayınlanan habere göre tartışma bir müşterinin Aldi Süd’ün Facebook sayfasında sıvı sabunun etiketinde kullanılan cami resminin dini sembol olduğunu söylemesiyle başladı.

Birçok kullanıcı ibadet yeri sayılan bir caminin resmi lavabo veya tuvalette yeri olmadığını söyleyerek dini simgeyi istismar edildiğini yazdı. Tartışma zamanla büyürken, birçok Müslümanda sayfada rahatsızlığını belirtti. Bazı müşteriler olayı sakin karşılarken, bir kısım insanlar ise kendilerini tahrik edildiklerini söyleyerek sabunun raflardan kaldırılmasını istedi. Vatandaşlar, kaldırılmadığı takdirde Aldi süpermarketlerini boykot etmekle tehdit etti.

Sabunun dizaynından dolayı birçok insanın tepkisini çeken Aldi Süd yetkilileri, olaydan dolayı duydukları üzüntüyü dile getirerek ürünün mağazalarında bundan sonra satmayacaklarını açıkladı. Açıklama sonrası mağaza zinciri “Ombia-1001 nacht” adlı sabunu raflardan kaldırdı.