Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dokuz bakanla birlikte yaptığı Yunanistan ziyareti kapsamında Atina'da 5-6 Aralık 2014 tarihlerinde düzenlenen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Yunan İş Konseyi toplantısına, Çanakkale'yi temsilen ÇTSO heyeti katıldı. Heyet, toplantılar çerçevesinde Yunanistan Kalkınma ve Rekabet Bakanı Konstantinos Skrekas ve Yunanistan Seyahat Acenteleri Birliği (HATA) Başkanı Lyssandros Tsilidis ile görüşmelerde bulundu. Çanakkale'yi tanıtma ve işbirliği projelerini konuşma fırsatı buldu. ÇTSO heyetinde, yönetim kurulu üyeleri Güven Barış Yüksel, Selçuk Semizoğlu, Mustafa Kansu ve Emin Aydoğan yer aldılar. Ayrıca belediye meclis üyesi Fikri Başer, Av. Erdoğan Madak ve Se-Ba Orman Ürünleri şirketinden Şakir Semizoğlu da yer aldı.

Türk-Yunan İş Konseyi toplantısına katılan Çanakkale heyeti, çeşitli iş görüşmeleri de yaptı. Özellikle turizm konusunda HATA Başkanı Tsilidis ile yapılan görüşmede, Çanakkale'deki seyahat acenteleri ve otelcilerle kapsamlı işbirliği konusu ele alındı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy'un da katıldığı görüşmede ÇTSO yöneticileri, Yunan tarafına Çanakkale'yi tanıttı ve özellikle 2015 yılının önemine değindi. Çanakkale'nin turizm potansiyelinden karşılıklı faydalanılması ve 2015 yılında ortak uygulanabilecek projeler ele alındı.

ÇTSO heyetinin diğer bir görüşmesi de Yunanistan Kalkınma ve Rekabet Bakanı Konstantinos Skrekas ile oldu. Özellikle inşaat ve sanayi alanlarında ortak yapılabilecek projeler görüşürken Bakan Skrekas, ayrıntılı olarak Batı Trakya'da uygulanan teşviklerden söz etti ve Çanakkaleli girişimcileri ülkeye yatırım yapmaya davet etti. Heyet, görüşmenin anısına Skrekas'a plaket sundu ve Çanakkale'ye davet etti. Skrekas da 2015 yılı için muhakkak Çanakkale'ye gelmek istediğini belirtti.