Çankaya Belediyesi vatandaşların Kurban Bayramını sağlıklı ve huzur içinde geçirmeleri için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yeşilkent mahallesinde (Mühye köyü) hazırlanan kurban kesim alanına getirilen hayvanları sağlık taramasından geçiren belediye ekipleri, küpesiz hayvanların girişine izin vermiyor. İl Veteriner Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan çalışmalarda alana getirilen hayvanların kontrolü periyodik olarak devam edecek.

Yürütülen çalışmalarla hayvanların küpeli olup olmadığı, büyükbaş hayvanlar için pasaport, küçükbaş hayvanlar için ise nakil belgeleri kontrol ediliyor. Belgeleri tam olan hayvanların alana girmesine izin verilirken, küpesiz, iki yaşını doldurmamış, gebe hayvanlar ile belgesiz hayvanların geçişleri önleniyor.

ÇOK SAYIDA BELEDİYE GÖREVLİSİ HİZMET VERECEK

2 adet modern calaskanın (yere değmeden havada yapılan kesim) da yerleştirildiği alanda yaklaşık 50 sertifikalı kasap görev yapacak. Denetim ve kontrolü 70 zabıta sağlarken, 27 güvenlik görevlisi de alanda bulunacak. Oluşabilecek sıkıntılara önlem olarak ambulans ve sağlık personelinin de hazır bulunacağı kurban satış ve kesim alanı, 5 bin araçlık otoparkıyla da vatandaşlara hizmet verecek. Kurbanlıklarını satın almaya gelecek vatandaşlara ulaşım kolaylığı da sağlanacak. Bir hafta öncesinden bayrama kadar belirlenecek noktadan satış ve kesim alanına araç da kaldırılacak.