İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Vali Vahdettin Özcan başkanlığında yapıldı. Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz, İŞKUR Çankırı İl Müdürü Muzaffer Çamırcı ve kurul üyelerinin katıldığı toplantıda ilde 6 bin 864 işsiz olduğunu açıklandı.

İŞKUR Şube Müdürü Mehmet Gayret, 2014 yıl sonu itibariyle İŞKUR’a kayıtlı 6 bin 864 işsiz bulunduğunu, en yüksek yaş grubunu yüzde 20’lik oranla 25-29, en düşük yaş grubunu ise yüzde 2,5’luk oranla 15-19 yaş grubu oluşturduğunu söyledi. Gayret, şunları aktardı: "Kayıtlı işsizlerin eğitim seviyelerine göre dağılımına bakıldığında, toplamdaki en yüksek ağırlığa yüzde 52,7 ile ilköğretim mezunlarının sahip olduğu görülmekte. Bu oranı yüzde 31,9 ile orta öğretim mezunları takip etmekte. İşsizlerin yarısından fazlası 3 bin 261 kişi ile nitelik gerektirmeyen meslek grubunda. Bunu hizmet ve satış elemanları, tesis ve makine operatörleri ve montajcılar mesleğinde olan işsiz grubu izlemekte. 2014 yılında işsizlik sigortasından faydalanan kişiler en çok imalat sektöründen işten ayrıldı. Bununla birlikte, en yüksek değere sahip alt kırılım ise imalat sektöründeki lise altı okul mezunu işsizlikte. Sektör büyüklüğü ve nüfusun eğitim durumuna göre dağılımı ile karşılaştırıldığında, işsizlik sigortasından faydalananların miktarı tutarlılık göstermekte."

Vali Özcan, 15 Şubat – 15 Haziran 2015 tarihleri arasında Toplum Yararına Programı'ndan 200 kişilik istihdam sağlanacağını ve isimlerin kura ile belirleneceği müjdesini vererek, "4 aylık bir proje. 25 kişi İl Özel İdaresi'nde, 20 kişi İl Müftülüğü'nde, 15 kişi Fidanlık Müdürlüğü'nde, diğerleri ise belediyelerde istihdam edilecek." şeklinde bilgi verdi.