CarrefourSA, Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ’nin yüzde 85 hissesini 429 milyon 574 bin liraya satın alıyor.

Bu çerçevede yapılan hisse devir anlaşması gerekli onayların alınmasının ardından geçerli olacak.

CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet Nane, satın alma ile ilgili yaptığı açıklamada 2015’te vites büyütme senesi olarak belirlediklerini dile getirdi. Bu anlamda büyüme ve satın alma hamlelerine önem verdiklerini anlatan Nane, şunları ifade etti:


“Perakende sektörünün önemli oyuncularından Kiler’in yüzde 85 hissesinin CarrefourSA bünyesine katılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. CarrefourSA olarak karşımıza çıkabilecek uygun imkanlardan yararlanacağımızı beyan etmiştik. Bundan sonra da büyümemize katkı sunabilecek inorganik hamleleri değerlendirmeye devam edeceğiz. Kiler’in CarrefourSA bünyesine katılması ile bu hedefimize ve perakende sektöründe hak ettiğimiz konuma adım adım ilerliyoruz. Satın almanın sektörümüze, CarrefourSA’ya ve Kiler’e hayırlı olmasını temenni ederim.”

CarrefourSA geçtiğimiz aylarda İsmar’ın 26 marketi ile Antalyalı 1e1 Marketleri'nin 29 marketini bünyesine katmak için anlaşmaya varmıştı.

2014’te satışlarını yüzde 20 artırarak gelirini 3,1 milyar liraya, net karını da 100,5 milyon liraya taşıyan perakende grubu, 2015 sonunda satışlarını yüzde 30 arttırarak 4 milyar liraya satış geliri elde etti. Grup, Türkiye’nin dört bir yanında 200 yeni market yatırımı ile 2500 kişiye istihdam sunmayı hedefliyor.