Samsun'un Çarşamba ilçesinde özel bir tıp merkezi yapılması için 4 yıl önce inşaat ön izin onayını aldı. İlk özel hastanenin onay ruhsatıyla birlikte, ilçenin Yeşilırmak Mahallesinde arsasını da temin eden tıp merkezinin inşaatına başlandı. Şirketin yaşadığı ekonomik sorunlarla birlikte inşaat yarım kaldı. Edinilen bilgilere göre dokuz hissedarın olduğu şirket; tıp merkezi ve özel hastane inşaatı ile ön iznini yatırımcıya satma kararı aldı. Şirketin vergi borçlarının da olduğu kaydedilirken kısmi borçlarının da olduğu öğrenildi.

2018 sonuna kadar inşaat ruhsatı bulunduğu öğrenilen Çarşamba’nın ilk özel hastanesi olacak binanın tamamlanması halinde Çarşamba, Salıpazarı ile Ayvacık ve Terme merkezleri dâhil köyleriyle birlikte ortalama 230 bin üzerinde insana hitap edeceği ifade edildi. Tamamlanması halinde 65 yataklı olarak hizmet verecek özel hastanenin; ameliyathaneleri, poliklinikleri, yoğun bakım üniteleri, acil ve fizik tedavi üniteleri bulunacak

YARIM KALAN HASTANE İNŞAATI SATILIYOR

İsminin açıklanmasını istemeyen hissedarlardan fizik tedavi uzmanı olan doktor: “Biz burada ilçenin ilk özel hastanesini kurmak için yola çıktık. Ama nasip değilmiş olmadı" dedi. Hissedarlardan bir başka uzman doktor ise bu yatırımda bizler genel müdüre yüzde 90 ile satış yetkisi verdik. Alındığı ve tamamlandığı takdirde kaliteli bir sağlık hizmeti de sunarak iyi bir yatırım olacaktır ” ifadesini kullandı. Ayrıca özel hastanenin yatırımcısı olan özel tıp merkezinin de kısa bir süredir kapalı olduğu öğrenildi. Bir mali müşavir ise, ”Şuan bu özel hastane yatırımı 6 buçuk milyona alınır. Bu 6 milyon liranın içerisinde vergi ve şirketin diğer borçları da mevcut. Daha sonra yapım maliyetleriyle birlikte toplamda 12 milyona özel hastane bitmiş olur” ifadelerini kullandı.