Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin yöneticileri Y ve X kuşağını önemli görüyor, anlamayı temel alıyor.


Tat Gıda Genel Müdürü Arzu Aslan Kesimer, Y kuşağının reddedilemeyeceğini vurguladı ve “Onun için şirketimde görev yapan Y kuşağından elemanlarıma ‘kendinizi anlatın, ifade edin’ dedim. Filmle anlattılar. Ben Y kuşağını önemli görüyorum, onlar şirketimin geleceği. Sıra X kuşağında, onlar da kendilerini anlatsın.” ifadelerini kullandı.

Akçansa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu da gayelerinin Y kuşağını anlamak, onların her anlamda ilerlemesine katkı sunmak olduğunu dile getirdi.


EDUWORKS tarafından tertiplenen 12. Liderlik Zirvesi Sheraton Hotel’de devam ediyor. Zirve kapsamında ‘CEO’lardan Yönetimde Mükemmelliğe Ulaşmanın Yolları’ başlıklı bir panel yapıldı. KREA Digital & MICE Founder CEO’su Seda Mızraklı Ferik’in yönettiği panelde Tat Gıda Genel Müdürü Arzu Aslan Kesimer, Akçansa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu ve Hayat Kimya Genel Koordinatörü Orhan İdil şirketler için eğitimli, kalifiye elemanların önemini ele aldı. Panelde Arzu Aslan Kesimer, elemanları ile diyaloga değer verdiklerini anlattı. Bu aralar Y ve X anlamaya odaklandıklarını belirten Kesimer, şunları kaydetti:

“Bu kuşağı anlamak önemli. Tabii benim evimde 19 yaş, 5 yaş var. Ben, yeni kuşağı seviyorum; reddetmiyorum. Bırakın onlar tablet ve telefonla yaşasın, diledikleri gibi yaşasın. Bu sanal değil, hakiki bir yaşam. Ben onlara uyumlu olma gayretindeyim. Bana birkaç ay evvel 50 yaşlarında bir arkadaşım ‘Y kuşağını anlamıyorum, motive olmuyorlar’ dedi. Ardından ‘onları hangi yöntemle anlarız’ sorusunu yöneltti. Ben de verileri ele aldım. Bakın 18 ayda 90 arkadaş aldım, 75’i 80 sonrası doğumlu, yani Y kuşağından. Onları çağırdım, onlara ‘sizi 40-50’li yaşlar anlamıyor. Kendinizi anlatın, ifade edin’ dedim. Onlara 1 hafta müddet verdim. 1 haftada harika filmle kendilerini anlattılar. Kendilerini gayet iyi tanıttılar. Yani ben onları reddedemem, onlar şirketin geleceği. Burada şu an iyi bir yerdeyiz, onlara kimse uzaylı gibi davranamıyor. Sıra X kuşağında. Onlar da kendilerini anlatsın.”


Akçansa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu da şirketlerin mükemmelliğinde operasyonel tarafın yanında kadronun da önemli rolü olduğundan söz etti. Hacıkamiloğlu, “Tabii burada gençler değerli bizim için. Onun için Y kuşağını anlamaya çabalıyor, sonra onların her alanda ilerlemelerine katkıda bulunup bir yerlere getirmeye çabalıyoruz.” dedi.



Hayat Kimya Genel Koordinatörü Orhan İdil ise gençlerin ekonomiye katılımının artması temennisinde bulundu. İdil, gençlere başarı için bol okuma yapmayı ve araştırmayı önerdi; ekledi: “Ülkemize her bir bireye denk gelen kitap Japonya’nın gerisinde. Kitaba ayrılan vakit de öyle. Kitaba ayrılan vakit ABD’de Türkiye’nin 240 katı. Arayı kapatma adına okumalıyız. Yine okulda edinilen birikim yetmiyor. Ben günde 2 saat yeni bir şeyleri internetten araştırıyorum, dergi ve kitaplara bakıyorum. Bunları da öneriyorum.”



12. Liderlik Zirvesi’nde Liderlik Ödülleri de takdim edildi. Zirveye Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, İnci Holding Yöntim Kurulu Başkanı Perihan İnci, Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat gibi ekonomi dünyasının tanınmış isimlerinin yanı sıra Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile gazeteci-yazar Balçiçek İlter de katıldı.