Pınarbaşı İlçe Tarım Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Demirbaş, "Pınarbaşı İlçemizde Çerkez köylerinin sosyo-kültürel yapısı içerisinde önemli bir yer tutan Pınarbaşı Çerkez Peyniri bölgenin yer yer bin 800 metre yüksekliğe ulaşan yayla ve meralarının farklı koku ve aromalı bitkilerinden beslenen inek ve koyunlarının hijyenik ortamda sağım makineleri ile sağıldıktan hemen sonra ihtiyaca göre peynire dönüştürülmektedir" dedi.

Demirbaş, "Sevilerek tüketilen Çerkez Peyniri ayrıca pizzalarda, tostlarda ve tavada kızartarak tüketilebilmekte. Gıda açısından önemli bir protein kaynağı. İlçemizin bir kültür mirası olan Pınarbaşı Çerkez Peyniri üretiminin devam etmesi bu kültürün gelecek nesillere aktarılması ve ayrıca Pınarbaşı Çerkez Peynirinin ülke genelinde tanıtımı için çalışmalar başlatacağız. Çeşitli projeler ile Çerkez peynirini ülkemize hatta dünya ülkelerine tanıtmayı hedefliyoruz'' diye konuştu.