Topak, Kahramanmaraş Fuar Merkezi (KAFUM) önünde Emniyet Müdürlüğü ile birlikte araçlarda yapılan egzoz emisyon denetimlerinde, gazetecilere yaptığı açıklamada, egzoz gazının hava kalitesi açısından önemli olduğunu söyledi.
     Egzoz emisyon denetimini Emniyet Müdürlüğü ile birlikte yaptıklarını hatırlatan Topak, sürücülerin bu konuya hassasiyet göstermesini istedi.
     Topak, şunları kaydetti:
     ''Ölçüm yaptırmayarak hava kirliliğine sebep olan her araca 782 TL idari para cezası uygulanmaktadır. Bu rakam ciddi bir caydırıcılık göstermektedir. Bu yaptırımlara rağmen ölçüm yaptırmayarak hava kirliliğine sebep olan insanlarımız oluyor. Konu çok önemli lütfen hassasiyet gösterelim.'' Denetimlere ilk önce müdürlüğe ait araçlarda başladıklarını vurgulayan Topak, kent genelinde 15 noktada egzoz emisyon istasyonlarının bulunduğunu, vatandaşların bu istasyonlardan istedikleri zaman ölçümlerini yaptırabileceklerini ifade etti.
     ''Egzoz ölçümleri yaptırılmalı, geleceğimiz için çok büyük taşıyor'' diyen Topak, ''Kentimizde eğimli yollarda araçların seyri sırasında hava egzoz gazı kirlilikleri görülmektedir. Bunun da önüne geçilmesi için tek çare araçların zamanında bakımların yaptırılmasıdır. Zaten ısınma dönemine girdiğimiz şu günlerde yakıtlardan etkilenmemek için sıkı tedbir almamız gerekiyor. Bu konularda denetimlerimiz düzenli olarak devam ediyor.''