Öztrak, partisinin milletvekillerinden Ümit Özgümüş, Ali Sarıbaş, Gökhan Günaydın, İlhan Demiröz, Mehmet Ali Susam, Osman Kaptan, Sena Kaleli, Serdar Soydan, Vahap Seçer ve parti meclisi üyesi Sera Kadıgil'den oluşan "CHP İş Dünyası Grubu" üyeleriyle CHP Adana İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin iyi yönetilmediğini savunan Öztrak, siyasi sorumluluğu temsil eden Başbakanlık koltuğunun boşta olduğunu iddia etti.

Türkiye'nin idari yapısına ilişkin belirsizlik ve kaos yaratıldığını öne süren Öztrak, şöyle konuştu:

"Türkiye'de bir özel bankanın yönetimine, Cumhurbaşkanının talimatıyla el konulmaktadır. Cumhurbaşkanı, Merkez Bankası üzerindeki baskısını sürdürmektedir. Faizleri talimatla düşürmeye çalışmaktadır. Siyasi sorumluluğu taşıyan ancak akşam bir, iki televizyon kanalında mahcup açıklamalar yapan Başbakan, bu duruma da seyirci kalmaktadır. Döviz rekorlar kırmakta, borsa hızla düşmektedir ama Başbakan, bütün bu olaylar olduktan sonra akşam bir, iki kanala çıkıp mahcup bir tavırla açıklama yapmakla yetinmiştir."

"Cumhurbaşkanının cüretinin ve Başbakanın sessizliğinin bu ülkeye çıkardığı bir fatura var" diyen Öztrak, faizi talimatla düşürmeye çalışanların, faizin son bir haftada yaklaşık bir puan artmasına neden olduğunu öne sürdü.

Öztrak, gösterge faizin yüzde 7,5'e dayandığını anlatarak, şöyle konuştu:

"Bu memlekette birileri faiz lobisinden sürekli şikayet ediyor ama dönüp baktığınız, değerlendirdiğiniz zaman faiz lobisinin bizzat kendisi olduğunu açık, seçik ve net bir şekilde görüyoruz. AKP'den önceki 27 yılda bütçeden yapılan faiz ödemesi 251 milyar dolar. AKP döneminde, yani son 12 yılda bütçeden yapılan faiz ödemesi 389 milyar dolar. 27 yılda 251, 12 yılda 389 milyar dolar. Yani bir buçuk katı. Şimdi kim bu faiz lobisi?"

Son 6 aydır ham petrol fiyatlarının düştüğüne dikkati çeken Öztrak, "Daha 3 gün önce Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları 6 ve 10 kuruş arttı. Neden artıyor? Cumhurbaşkanı konuşuyor, kuru oynatıyor ve biz, çiftçi, pahalıya mazot almaya başlıyoruz. Vatandaş da arabasında, kamyonunda pahalı benzin kullanmaya başlıyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de 2011'den bu yana özel yatırımların durduğunu, her 5 gençten birinin işsiz olduğunu öne süren Öztrak, "Bıraksınlar üstlerine vazife olmayan işlerle uğraşmayı. Yok Merkez Bankası'nın faiziymiş, yok Bank Asya'ymış. Bunlar kendi kuralları içinde çözülür. Siz çıkın, buradaki üreticinin derdine derman olmaya bakın" diye konuştu.

Öztrak, hükumetin Suriye politikasını da eleştirdi.

Bu arada, bölgedeki narenciye üreticisinin sorunlarına dikkat çekmek için toplantı masasının portakalla süslendiği görüldü. 

Toplantıya, CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, partinin ilçe başkanları da katıldı.

CHP İş Dünyası Grubu üyeleri, Adana Sanayi Odası'nı, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ni, Esnaf Odaları Birliğini ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesini ziyaret edecek.