Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Avukat Cemal Okan Yüksel, kış aylarında Sarıcakaya ilçesinde yaşanan kar felaketi sonrası gönderilen hibelerin çiftçiye ulaşıp ulaşmadığını ve hangi kanal aracılığıyla dağıtıldığını sordu.

Eskişehir'in ilçelerinin problemlerini Meclis gündemine taşıyan milletvekili Yüksel, kış aylarında Sarıcakaya’da yaşanan kar felaketini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na sordu. Yoğun kar yağışı sonrası çöken seraları ile gündeme gelen Sarıcakaya çiftçinin mağduriyetinin ne ölçüde giderildiğini soran Yüksel, “Doğal afet sonucu ortaya büyük bir hasar çıktı. Çiftçiler neredeyse ürünlerinin tamamını kaybetti. Çiftçiyi kaderine terk eden AKP hükümeti, Sarıcakaya’da da sınıfta kalarak aylarca bu sorunu görmezden geldi.” dedi.

İŞTE O SORULAR

CHP’li Yüksel bu doğrultuda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın cevaplaması istemiyle şu soruları sordu: “Sarıcakaya ilçesinde yaşanan afet sonucu gerçekleştirilen hasar tespit çalışmalarında elde edilen veriler nelerdir? Hasar tespit sonucu elde edilen veriler doğrultusunda, çiftçiye yardım amaçlı gönderilen miktarın tutarı nedir? Çiftçiye dağıtılmak üzere gönderilen paranın, Sarıcakaya Belediyesince kaymakamlıktan alınıp dağıtıldığı iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır? Eğer iddialar doğruysa; Sarıcakaya Belediyesi, hangi yetkiyle hibe parasına el koymuş ve hangi kriterler ölçüsünde dağıtmıştır? İlçeye gönderilen hibe miktarının tamamı çiftçiye verilmiş midir? Son 13 yılda, Sarıcakaya’nın komşu ilçesi olan Ankara iline bağlı Nallıhan İlçesi çiftçisine verilen hibe miktarı ne kadardır? Son 13 yılda, Eskişehir iline bağlı Sarıcakaya İlçesi çiftçisine verilen hibe miktarı ne kadardır?"