Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden olan Yozgat’ta çiftçiler, 2014 yılından kalan aspir prim desteği ödemesini bekliyor.

İlde tarlalarını aspir bitkisi ekerek değerlendiren ve Bakanlık tarafından yapılacak olan aspir prim desteği ödemelerini bekleyen çiftçiler, 2014 yılından kalan 45 kuruş prim desteğin bir an önce ödenmesini istiyor. Şefaatli çiftçilerinden Mikail Dündar, geçen yıl yaklaşık 250 dekar aspir ektiğini aradan bir yıl geçmesine rağmen hala prim desteği ödemesinin yapılmadığını söyledi. Dündar, “Aspir ekimi yapmamız ve desteklerinden faydalanmamız için il, ilçe tarım müdürlüklerimiz bizleri bilgilendirdi. Ben de yaklaşık 250 dekar tarlama aspir ekimi yaptım. Aradan yaklaşık bir yıl geçti hala aspir prim desteği ödemesi yapılmadı. İlgililere soruyoruz ne zaman yatacak diye onlarda bilmediklerini söylüyorlar, yani bir belirsizliktir devam ediyor. Şu an Ekim'de ekeceğimiz tarlamızın ikilem dediğimiz sürümünü yapmamız gerekiyor. Fakat mazot alacak paramız olmadığı için tarlamızı süremiyoruz. En azından alacağımız desteklerle mazot ve diğer masraflarımızı karşılarız. Devlet yetkililerimizden biran önce aspir prim desteğinin yatırılmasını istiyoruz.”dedi.

İlhan Arslan da geçen yıl yaklaşık 350 dekar aspir ekimi yaptığını ifade ederek şöyle dedi: “Biz destek priminden faydalanalım diye aspir ekimi yaptık. Fakat bir yıl geçmesine rağmen her hangi bir destek ödemesi yapılmadı. Bölgemizde yüzlerce çiftçi bu ödemeleirn yapılmasını bekliyor. Çünkü bölgemizde çiftçiler tarlasının ikinci kez sürümünü yapmak zorunda, mazot yok neyle yapacak. Bu yüzden yetkilerimiz bir an önce destek priminin yatırmasını istiyoruz.”