Sloganı ile çalışmalarına devam eden Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İlimizdeki bütün tarımsal üretim dallarında üretici, sanayici ve tüketici halkaları arasında koordinasyonu sağlayarak üretimden tüketime sağlık ve kalite zincirini devam ettirebilmek ve sürdürülebilir bir tarım için eğitim ve yayım çalışmalarına devam ediyor.

BU KAPSAMDA ;
Kırmızıbiber yetiştiriciliğinde modern tarım sistemlerinin kullanımının yaygınlaştırılması için çalışmalar başlatıldı”¦

Kırmızı Biber yetiştiriciliğinde birim alandan alınan ürün miktarı ve kalitenin arttırılması, meyvelerin daha erken hasada gelmesi, son hasadın daha erken yapılarak sonbahar yağmurlarına kalmaması için demonstrasyon amaçlı dikime hazır tüplü fide ile kurutmalık kırmızı biberlerin araziye dikimleri gerçekleştirildi.

Arazi çalışmalarını yerinde inceleyen İl Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU şunları söyledi;
”˜Hem tarımda hem de sanayide dolayısıyla hem ekonomi hem de istihdam açısından önemli bir yere sahip olan kırmızıbiberin tarlaya ekilmesinden sofraya gelinceye kadar her aşamasında sağlıklı hammadde sağlıklı mamul anlayışıyla hareket etme zorunluluğunu ortaya koymaktadır.Sanayiye yönelik kırmızıbiber yetiştiriciliği ilimizde uzun yıllardan beri süregelmektedir. İlimiz tarımsal üretim potansiyelinde önemli bir paya sahip olan ve ilimiz adı ile anılan kırmızıbiber ile bugün de ilimiz tarımsal üretimi içerisinde önemini korumaktadır.
 
Ayrıca ilimizde yerel bazda biber işleyen küçük işletmelerin yanında çok sayıda endüstriyel anlamda üretim yapan ve ulusal bazda bayii ve pazarlama ağına sahip modern fabrikalarda bulunmaktadır. Kırmızıbiber insan sağlığı ve beslenmesinde önem arz ettiği gibi ilaç ve boya endüstrisinde, baharat, sucuk-pastırma sanayinde, kısacası beslenme alışkanlıklarımız dikkate alındığında sofralarımızın olmazsa olmazlarındandır.

Kırmızı Biber İlimiz adına coğrafi işareti  alınmış bölge ve Türkiye ekonomisi açısından da önemli bir ürün.Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak Maraş biberinin geliştirilmesi verimliliğin artırılması daha iyi üretim tekniklerinin kullanılması anlamında hem birincil üretim daha sonra sanayi işlemeciliği anlamında,  arkadaşlarımız yoğun çaba ve gayret içerisindeler. Bugün burada bir çiftçimizle beraberiz,  çiftçimiz burada  hibrit çeşitlerle dikime hazır tüplü fide ile dikim gerçekleştiriyor, ilimizde daha çok serpme ekim ve mibzerli ekim yöntemleri kullanılıyor idi bugün burada çiftçimizle birlikte fideyle dikim çalışmaları demostratif anlamda denemiş oluyoruz bu üretim tekniğinde biz verimin kalitenin daha çok artacağını ve bölge ekonomisinde özellikle biber üretiminin daha da gelişeceğini düşünüyoruz bu anlamda çalışmalarımız devam ediyor, dedi

Bu uygulama ile fide ile yetiştiriciliğin erkencilik, işçilik masraflarının azalması, ekilen tohumun çimlenmeme riskine karşı daha garantili olması, birim alandan alınan ürün miktarı ve kalitesinin arttırılması gibi üstünlüklerini çiftçilere gösterilmesi hedeflenmiştir.