Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı en çok çiftçileri sevindirdi. Geçtiğimiz yıllarda verim kaybı yaşayan çiftçiler, son 10 yılın rekor yağışı ile umutlandı.

Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, iki ayda ilçe genelinde metrekareye 111,5 milimetre yağış düştüğünü belirtti. Yağışların kendilerini memnun ettiğini, yağışların tarımsal alanlarda hayati önem taşıdığını aktaran Zekai Köseoğlu, bu yıl rekor düzeyde bir üretim beklediklerini dile getirdi.

Geçtiğimiz yıl metrekareye 32,3 milimetre yağış düştüğünü hatırlatan Köseoğlu açıklamasında şunları dile getirdi: "Kar yağışının yüksek oranda azot içermesinden dolayı bitkinin alması gereken elementleri doğrudan almasını sağlıyor. Yağış, toprak yapısının düzelmesini sağlıyor. Yağışlar bahar ayında da bu şekilde devam ederse son yılların en yüksek üretim düzeyini görebiliriz. Ancak şu ana kadar olan yağışlar aynı zamanda bazı hastalıklar için de zemin hazırlamaktadır. Özellikle üreticilerin tercih ettiği bazı buğday çeşitleri kök ve kök boğazı hastalıklarına karşı hassas olduğundan, bunların mutlaka takip edilmesi ve herhangi bir anormallik görüldüğünde yetkililere haber vermeleri gerekiyor."