Tarım ve Kredi Kooperatifleri Birliği adına Genel Müdür İrfan Güvendi ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe arasında imzalanan protokolle, Bursa'da üretilen tarım ürünlerinin pazarlanmasına belediye destek verecek.

Protokol, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) yapılan protokolle yürürlüğe girdi. Protokole, Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Altepe, Tarım ve Kredi Kooperatifleri Birliği adına da Genel Müdür İrfan Güvendi imza koydu. İmza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapılan protokolün Büyükşehir Belediyesi’nin, ‘Tarım ve hayvancılık ile kırsal kesime yönelik faaliyetlerinde’ Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği tarafından desteklenmesini kapsadığını söyledi. Protokolle birlikte Bursa’dan çıkan tarım ürünlerinin dünyaya pazarlanması, en güzel şekilde değerlendirilmesi, ambalajlanması ve birer sanayi ürünü haline dönüştürülmesi konusunda birliğin tecrübesinden, donanımından yararlanacaklarını belirten Başkan Altepe, şunları söyledi:

"Bu konu, onların uzmanlık alanı. Biz ise onların uzmanlık alanından faydalanarak, kazanç sağlamış olacağız. Bu konuda Türkiye’ye örnek bir çalışmaya daha imza atmış olacağız. Olumlu yaklaşımlarından dolayı sayın genel müdürümüze teşekkür ediyorum. İnşallah, yaptığımız protokol en güzel şekilde sonuçlanacak. Faydasını bütün üreticilerimiz görmüş olacak. Sonuçta Bursa ve Türkiye kazanacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun."

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği adına imza koyan Genel Müdür İrfan Güvendi ise "Bu iş için daire başkanlığı kuruldu. Yetmedi, Tarım AŞ’yle birlikte girilen oluşum desteklendi. İhtisas komisyonları belirlendi. Biz de kurum olarak yapılan bu gayretlerin içinde olmaya, destek vermeye devam edeceğiz. Ortaklarımızın sürdürülebilir bir refah seviyesine ulaşması için sonuna kadar birlikte olacağız. Bu fırsatı bizlere verdiği için sayın başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum." dedi.