Ciğer, Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği'ni (KALİDA) ziyaretinde yaptığı açıklamada, ekonomik kriz ve çıkış yolları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin ve Türk ürünlerinin her geçen gün imajının arttığını kaydeden Ciğer, Türk müteşebbislerin ihracat pazarlarını iyi takip etmesi gerektiğini ifade etti. Global ekonomik krizle, büyük ülkelerin kendi derdine düştüğünü ifade eden Ciğer, Türkiye'nin ise bu krizden, finanstan ziyade reel sektör bazında zarar gördüğünü söyledi.

Otomotiv ve mobilya sektöründe yapılan yüzde 10'luk indirimle bir hareketliliğin yaşandığını dile getiren Ciğer, TUSKON olarak krizden çıkmak için arayış içinde olduklarını vurguladı. Balkanlarda, Afrika'da, Avrasya'da ticaret köprüleri kurduklarını belirten Ciğer, "Bugün Türkiye ile Afrika arasındaki ihracat hacmini yüzde 35 artırdık. Şimdi de 2-5 Haziran tarihleri arasında 'Türkiye Dünya Ticaret Köprüsü' organizasyonunu gerçekleştireceğiz. İstanbul Sütlüce Kongre Merkezi'nde yapılacak bu organizasyon ile dünyanın 150 ülkesinden 2 bin sanayici ülkemize gelecek.

Burada 3 bin sanayicimiz bu insanlarla birebir temas kurup iş görüşmesi yapacak. Bu Türkiye'nin ürünlerinin kalitesini dünyaya gösteren bir çalışma olacak" dedi. Türkiye'nin genç girişimlere sahip olduğunu vurgulayan Ciğer; şunları söyledi: "Bugün ihracat pazarlarımız yer değişiyor, sermaye yer değişiyor. Bunu iyi takip etmemiz lazım. Ortadoğu'yu, Balkanları çok iyi takip etmemiz lazım. Biz Türkiye olarak kendi bölgemizde en dinamik, en genç girişimciye sahip olan ülkeyiz. Son 6 yıldır bunu daha da artırdık. Bir kriz var ve bizim bu krizi geçmişteki tecrübelerimiz sayesinde avantaja çevirmemiz lazım. Bugün Ankara'nın doğusunda ve güneyinde çok iyi, çok gelişmiş firmalarımız var. Bunların dünya pazarlarıyla buluşması lazım. Mesela önceden Kahramanmaraş'a Türkiye'nin Çin'i derlerdi. Bu gün Çin nasıl kendini geliştirdi ve kaliteyi artırdıysa, Kahramanmaraş'ta kendini geliştirdi ve kaliteyi yakaladı. Artık dünyaya açılmamız lazım" diye konuştu.