Kayseri’de bir market, çileği bitkisiyle birlikte saksı içerisinde satışa sundu. Antalya’dan getirilen çilekler büyük ilgi görüyor. Evde çilek yetiştirmek isteyenler, üzerinde meyvesi bulunan bitkinin bakımının kolay olduğunu söylüyor

Bu bitkinin kolay yetiştirilmesinden hareket eden market, Antalya’da serada yetiştirilen çilekleri satışa sundu. 5,95 liradan satılan saksıda çilek, beklenenden fazla satış gördü. Özellikle üzerindeki kırmızı çilekleri gören çocuklarının isteğini kıramayan ailelerden yoğun talep geldi. Market yetkilisi, ilk getirdiklerinde hemen tükendiğini, aşırı talepler üzerine Antalya'dan yeniden getirdiklerini söyledi.

Çilek, saksıda en kolay yetişiyor ve sevilen meyvesiyle herkes tarafından talep edilebiliyor. Kalıcı olması ve neredeyse her dem yeşil olmasıyla biliniyor. Çok soğuğa maruz kaldığında bazen toprak üstü bölümü kurusa bile İlkbaharda yeşeriyor. Fazla yer kaplamıyor, pencere önünde bile yetişiyor. Hastalıklara karşı dayanıklı. Mantar hastalıklarına tutulmuyor. Çapalama, yabani ot temizliği gibi zahmetleri yok. Müsait bir teras gibi varsa kasalar içinde yetiştirilerek ürün alınabiliyor.