Avrupa, Asya ve Afrika arasında geçiş noktasında olması, Ortadoğu ülkelerine yakınlığı Adana Organize Sanayi Bölgesi’ni (AOSB) dünyanın çeşitli ülkelerinden yatırımcıların ilgi odağı olmasını sağlıyor. Çinli, New Hope firması da Türkiye'deki yatırımı için Adana'yı seçerek yem tesislerini AOSB'ye kurdu.

Merkezi Çin’de olan ve dünyanın birçok ülkesinde tesisleri bulunan New Hope firması, Türkiye yatırımını Adana’da kurmayı tercih etti. Saatte 30 ton yem üreten firma, ilerleyen dönemde dana ve tavuk eti işleyerek sucuk ve benzeri imalat yapmayı da planlıyor.

New Hope firması Genel Müdürü Bo Zhao, Adana’yı ve AOSB’yi tercih etme nedenlerini anlattı. New Hope'nin Grup Lideri Kurucu Liu Yonghao, Yönetim Kurulu Başkanı Liu Chang ve CEO Chen Chunhua önderliğinde dünyanın bir çok ülkesinde yatırımı bulunan önemli bir kurum olduğunu kaydeden Genel Müdür Bo Zhao, yatırım yapmadan önce Türkiye’de detaylı bir inceleme yaptıklarını ancak, yılda mısır ve yem bitkilerinin ikinci ürün olarak hasadının yapılabildiği Adana’yı uygun bulduklarını söyledi. Mısır ve diğer bitkileri hayvan yemi üretimi için kullandıklarını belirten Zhao, “Adana, mısır üretimi konusunda merkez. Mısır da bizim en önemli hammaddelerimizden. Üstelik Adana’nın iklimi üretim için çok uygun. Mersin ve İskenderun Limanı'nın tam ortasında yer alıyor. Adana OSB ise uluslararası kara yolu ve tren yolunun üzerinde. Burayı birçok yönden avantajlı bulduk." dedi.

Zhao, “Adana OSB gerçekten çok mükemmel bir bölge haline getirilmiş. Her türlü altyapı sorunları giderilmiş. Üretim için ne aranıyorsa her şeye kolaylıkla ulaşmak mevcut. Ayrıca, burada çok ilgili ve sanayiciye yakınlık gösteren yönetim var. Elektrik ve su fiyatları da başka illere göre daha ucuz. Bu yüzden OSB’yi tercih ettik. Burada olmaktan çok mutluyuz.” diye konuştu.