Çin’in Kurtuluş Bayramı vesilesiyle Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye ile birlikte komşu ülkeye giden Koreli iş adamları, 280 milyon dolarlık ticaret antlaşması imzaladı.

Geçtiğimiz günlerde kutlanan Çin’in Kurtuluş Bayramı’na Güney Kore büyük çıkarma yaptı.
Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye’nin beraberinde gelen Koreli iş adamları Çinli iş adamları ile 2 oturumlu bire bir ticaret görüşmeleri yaptı. İlk oturumda binden fazla görüşme yapıldı ve sadece 15 görüşmede ticari anlaşma ile sonuçlandı. İlk oturumdan sadece 10 milyon dolarlık anlaşma yapılırken, ikinci oturum daha verimli geçti.

Dün yapılan ikinci oturumda 410 görüşme içerisinden 28’i sonuca bağlandı. Beklenilenin aksine dolu dolu geçen ikinci oturumda 270 milyon dolarlık ticari anlaşma imzalandı. Güney Kore Devlet Başkanlık Sarayı Mavi Köşk’ten alınan bilgiye göre, ticari anlaşmaların genellikle havacılık, sağlık ve çevre gibi alanları içerdiği bildirildi.

Koreli uzmanlar, bu görüşmelerin tahmin ettiklerinin çok üstünde bir başarı yakaladığını öne sürdü. Çin’deki Kurtuluş Bayramı kutlamalarından dolayı şirketlerin uzunca tatile girdiğine dikkat çeken uzmanlar, görüşmelere Çinli şirketlerin düşük seviyede katılım göstereceklerini beklediklerini belirtti.