Yunanistan'ın krizden çıkış paketini görmek için dün akşam Brüksel'de bir araya gelen Euro Bölgesi liderleri, Başbakan Aleksis Çipras'ın bir plan sunmaması üzerine Pazar günü yeniden toplanma kararı aldı.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, 'tarihimizin en kritik anı olabilir' dediği zirveye sadece Euro Bölgesi üyesi 19 ülkeyi değil, AB üyesi 28 ülkenin tamamını çağırdı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise "Bu, sadece Yunanistan problemi değil. AB'nin geleceği söz konusu." dedi.

AVRUPALI LİDERLERİN SABRI TÜKENDİ

Yunan liderin, reform sözü verme konusunda ayak diremesi Avrupalı liderleri kızdırdı. AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, "Detaylıca hazırlanmış bir Grexit (Yunanistan'ın Euro'dan çıkışı) senaryomuz var." diyerek krizden çıkış için plan sunmayan Çipras'ı iğneledi.

Aleksis Çipras ise artık kaybedecek zamanları olmadığını belirtti ve hafta sonuna kadar görüşmeleri bitirmek için hemen harekete geçeceklerini söyledi.

Zirvenin ardından yapılan ortak açıklamada, Çipras'ın Perşembe gününe kadar detaylı reform planını sunmak zorunda olduğu belirtildi. Kreditörlerin planı incelemesinden sonra Euro Bölgesi maliye bakanları yeniden toplanacak ve Pazar günkü zirvede de nihai karar verilecek.