ATİNA () - Yunan Başbakan Aleksis Çipras, "Bugün, bir bayram günü. Çünkü demokrasi bayramdır, mutluluktur." dedi.

Aleksis Çipras, Atina'da oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çipras, "Bugün, bir bayram günü. Çünkü demokrasi bayramdır, mutluluktur. Ne zaman ki demokrasi korku ve şantaja galip geliyor o zaman hem kurtuluş hem de çıkıştır." şeklinde konuştu

"Yunan halkı, bugün çok güçlü bir mesaj gönderiyor. Bir haysiyet ve kararlılık mesajı." ifadelerini kullanan Çipras, "Yunan halkı, tercihinin elinde olduğu mesajı gönderiyor. Çokları bir hükümetin iradesini reddedebilir. Hiç kimse, bir halkın tercihini, kararlı bir şekilde yaşama ve hayatını ellerine alma iradesini reddedemez." dedi.

AVRUPA İÇİN ÇIKIŞ YOLU

"Bugün demokrasi kokuya karşı galip geliyor. Görünen o ki halkın kararlılığı korku propagandasını yeniyor. " diyen Yunan Başbakan, şöyle konuştu: "Eminim ki yarından itibaren bütün Avrupa halkları için yeni bir çıkış yolu açmış olacağız. Sadece Avrupa'da kalarak değil Avrupa'da haysiyetimiz ile yaşayacağımıza ilişkin güçlü bir mesaj da göndererek kurucularının demokratik değerlerine ve dayanışmaya dönüş anlamına gelen bir yol açıyoruz."

Çipras, "Yunanistan ve Avrupa'da daha iyi bir yarın için çalışmalıyız. Çok iyimserim." dedi.