30 yıldır Kahramanmaraş’ta hizmet veren Çırakoğlu Grup, ahşap mobilya, cam ve pvc üretiminin yanı sıra boya üretimine de başladı. Boya fabrika yapılanmasını tamamlayan Çırakoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Çırak, “Ustaların yeni tercihi olan Çırakboya ile Kahramanmaraş’ı Türkiye markası, Türkiye’yi de dünya markası yapmaya kararlıyız” dedi.

İnşaat sektörünün kentte hızla gelişmesinden dolayı boya eksikliğini fark ettiklerini söyledi. Bu yüzden Çırakboya fabrikasını kuran Çırak, kendi ürettikleri boya ile dünyayı renklendirmeyi hedeflediğini kaydetti. Çırak, “Çırakoğlu grup olarak yaptığımız inşaatlarda ve projelerde farklı boyaları satıyor ve kullanıyorduk. Ben diğer boya markalarını satmayacağım, boyada kendi markamı oluşturacağım dedim ve oluşturduğum. Çırakboya markasıyla piyasada en kaliteli boyaya eşdeğer boya üreteceğim dedim. Ve bu işi başardım. Kahramanmaraş’ta 1 numaraya doğru gidiyoruz” dedi.  

TÜRKİYE STANDARTLARI DEĞİL DÜNYA STANDARTLARINI YAKALADIK

Boyanın kalitesini formülün iyi uygulanmasına bağlayan Çırak, “”Boyadaki formülü iyi uygularsan piyasadaki en kaliteli boyayı üretirsin. Üretmemen için hiçbir sebep yok. Biz çok iyi bir formül yakaladık. Türkiye standartları değil dünya standartlarını yakaladık. Çünkü boyayı kullanan ustalar ve müteahhitler aradığım boya bu diyor”” diye konuştu. 

600 metrekare kapalı, 550 metrekare açık üretim alanına sahip Çırakboya’nın günlük üretim kapasitesi istek ve sipariş olduğu zaman 12 saatte 20 ton. Bunun da bin kova boyaya eşdeğer olduğunu belirten Çırak, “Şu anda bizden istenene günlük satışımız bin kova olmadığı için, o satış limitini yakalayamadığımız için çıkarmıyoruz, zamana ve çok noktada olmaya bağlı bir durum, yakın zamanda çok noktada olacağız” ifadelerine yer verdiler.

DÜNYA MARKASI OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ

Çırakboya ile Kahramanmaraş’ın Türkiye’de marka olmasına, Türkiye’nin de dünyada marka olmasına çalıştıklarını vurgulayan Çırak, “O kadar iddialıyım. Bu kadar iddialı olmama sebep olan şey Allah’ın yardımı ve yaptığımız işlere güvencimin tam olmasıdır. Biz bu yardımı hissediyoruz. Yoksa düşük bütçelerle o kalitede boya çıkarmak ve formülü yakalamak kolay değil. Çünkü boyada formüldür sizi bir numara yapacak olan” ifadesini kullandı. Kahramanmaraşlıların hiçbir boya markasını tercih etmeden Çırakboya’yı tercih etmesin gerektiğini kaydeden Mehmet Ali Çırak şöyle konuştu; “Hiçbir boya markasını tercih etmeden Çırakboyayı tercih etmeleri lazım. Kendi yerli üretimimize sahip çıkmalıyız. Boya kalitesizse almasınlar. Ama boya kaliteliyse marka partizanlığı yapılmamalıdır. Çırakboyayı almaları lazım. Çünkü bu boya Kahramanmaraş’ın boyası, Türkiye’nin boyası” Boyanın avantajlarına da değinen Çırak, piyasadaki boyalarla kıyasla Çırakboya’nın yaklaşık yüzde 50 oranında avantajlı olduğunun altını çizdi. Çırak, “Piyasadaki en kaliteli boyaya yakın boya. Avantajlı da. En az yüzde 35 daha ucuz. Metrekare hariç. Metrekare de hesap edildiği zaman bu rakam yüzde 50’yi bulur. Metrekare ve fiyat bazında değerlendirildiğinde yüzde 50 kar ediliyor. Dünya markası olma yolunda ilerliyoruz bu kadar iddialıyız, Boyamız kalite olarak Dünya’da markalaşmış boyaların kalitesinde olmasa bu kadar iddialı konuşamayız. Hatta bizim boyamız markalaşmış boyalardan da yüzde 50 daha ucuza geliyor. Tercih etmemek için hiçbir sebep yoktur, aklın yolu tektir diyorum”  ifadelerine yer verdi. 

YABANCI İSİMLE ÇIKARSAYDIK DİĞER MARKALARIN HEPSİNİ SOLLARDIK
 
“Biz boyamızın adını Çırakboya değil de yabancı isim altında çıkarsaydık diğer markaların hepsini çoktan sollamış olurduk” iddiasında bulunan Mehmet Ali Çırak, “Ama ben Türk ismi olsun, kendi markamız olsun istedim. Bu kalitede onları kullanmak isteseydim 1 numaraydım. Ben onların adıyla değil kendi ismimizle markalaşmak istiyoruz. Bu hususta kararlıyız kaliteyi bu isimle Dünya’ya taşıyacağız.” “Kahramanmaraş’ta şu anda 9 yerde fabrika satış noktası oluşturduk” diyen Çırak bunun bayilikten daha avantajlı olduğunu söyledi. O yüzden Kahramanmaraş’ta bayilik sistemi düşünmediklerini ifade eden Çırak, “Fabrika satış noktaları oluşturmaktayız. Kendi konseptimizde kendi ürünlerimizi satmayı düşünüyoruz” Ülke genelinde bayilik çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor.dedi.