CLK Uludağ Elektrik, yıllık elektrik tüketimi 3 bin 600 kilowatt saat ve üzeri olan serbest tüketiciler için geliştirilmiş ’Yuvam Güvende’ paketini tanıttı.
CLK Uludağ Elektrik Perakende Satış A.Ş Genel Müdürü Ali Erman Aytac, Çanakkale Bölge Yönetmeni Metin Erbil ve Kurumsal İletişim Uzmanı Bahar Erkan’ın hazır bulunduğu toplantıda, ’Yuvam Güvende’ paketi başta olmak üzere CLK Uludağ Elektrik’in abonelerine sunduğu hizmetleri ve sağladığı avantajları tanıttı. Aytac, özelleştirme sonrası hızlı bir dönüşüm ve yenileşim hamlesi başlattıklarını belirterek kurumu klasik bir elektrik şirketi olmaktan çıkarıp, özel sektör ruhuna uygun, rekabetçi, tüketici dostu ve inovatif bir formata taşımaya çalıştıklarını söyledi. Aytac EPDK tarafından tanımlanan serbest tüketici profili aboneleri için geliştirdikleri ürünlerden ilki olan ’Yuvam Güvende’ sigortasını başlattıklarını söyledi.
Ücretsiz edinilebilecek
Özel bir kart ile kullanılan pakete serbest tüketici statüsündeki isteyen herkesin ücretsiz sahip olabileceğini ifade eden Aytac, "Bu kartı, isteyen abonelerimize ücretsiz olarak takdim ediyoruz. Müşterilerimiz her gün evlerinde sıkıntılı durumlarla karşılaşabiliyor. Elektrik tesisatında, su tesisatında bir problem olabiliyor. Ambulansa, çilingire ihtiyaç duyabiliyor. Bu sigorta kapsamında, cam kırılması da dahil müşterilerimiz karttaki numarayı aradıkları takdirde herhangi bir işçilik veya yol masrafı ödemeden bu hizmetleri ücretsiz bir şekilde alabiliyorlar. Bunun yanı sıra, hiç arzu etmesek de günlük yaşantımızda karşılaşabileceğimiz olumsuzluklar var. Bu karta sahip bir abonemizin bir kaza sonucu sakatlık geçirmesi ya da vefat etmesi durumunda 12 ay boyunca 500 liraya kadar olan elektrik başta olmak üzere tüm faturaları bu sigorta kapsamında karşılanmaktadır” dedi.
Elektriğe zam olacak mı?
Gazetecilerin ’elektrikte önümüzdeki günlerde zam olacak mı?’ sorusu üzerine Aytac, elektrik zamlarını EPDK’nın üçer aylık periyotlarla belirlediğini, Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında tarife değişikliğinin olup olmayacağına dair kararın verildiğini belirterek, “Bu yılı Temmuz ayı da dahil olmak üzere zamsız bir şekilde geçtik. Açıkçası döviz kuru, doğalgaz fiyatları ve ülkedeki yağış durumu gibi maliyetleri etkileyen şartlara baktığımızda elektrik zammını bu sene için gerektirecek bir durum görmüyoruz. Ancak nihai karar EPDK tarafından Eylül sonunda açıklanacak” şeklinde konuştu.
Kayıp kaçak konusu
Kayıp kaçak konusunda da açıklamalarda bulunan Aytac, “kayıp ve kaçak iki ayrı durumdur. Elektrikteki kayıp kısmı, fiziki olarak trafolarda, hatlarda kaybolan enerjidir. Ne kadar çok yeni yatırım yapılırsa bu tip kayıp oranları teknoloji ile beraber düşmektedir. CLK Uludağ Elektrik olarak özelleştirmeden bu yana teknoloji yatırımlarına ağırlık vererek kayıp oranlarını minimize etmeye çalışıyoruz. Kaçak konusunda ise, özellikle özelleştirme sonrasında gerçekten şirketler bu konuyla çok sıkı mücadele ediyor. Yürütülen etkin çalışmalar ile bugün Türkiye genelinde kayıp kaçak oranlarının yüzde 3-4 oranına düştüğünü görüyoruz. Çanakkale, Bursa, Balıkesir ve Yalova’yı kapsayan bizim bölgemizde yaklaşık yüzde 7‘lik toplam kayıp kaçak oranı var. Bu da o teknik kayıp dediğimiz hatlarda ve trafolarda kaybolan enerjiye eşit. Bizim bölgemizin hırsızlanan elektrik açısından çok temiz bir bölge olduğunu söyleyebiliriz. Ama Türkiye’de bir ulusal tarife uygulanmakta. Ulusal tarifeden de kastımız şu, eğer tüm Türkiye’deki kayıp kaçak oranları alındığında bir bölgeninki fazla, bir diğer bölgeninki düşük ise bunun ortalaması alınarak tüm Türkiye’de eşit olması sağlanır. Elektrik abonelerini rahatsız eden kısım da genelde bu uygulama oluyor. Elektrik şirketleri tarifeler belirlendikten sonra buna uymakla mükelleftir. Ancak şunun iyi bilinmesini isteriz ki tüm dağıtım şirketleri Türkiye çapındaki bu konuda elinden geldiğince, sıkı bir şekilde mücadele etmektedir. İnşallah yakın bir gelecekte bu oranlar yine üç dört puan daha aşağıya inecektir diye umuyoruz” dedi.