Göksun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından sürü yönetimi elemanı benim projesi kapsamında işsizlerin mesleki niteliklerini artırma ve geliştirilmesi istihdamın korunmasına yönelik eğitim veriliyor.

Göksun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarından Veteriner Hekim Dilek YAŞAR tarafından verilen eğitimde kursiyerlere hayvancılık konusunda birçok bilgi veriliyor.

Teknik ve pratik bilgilerinde verildiği kursta uygulamalı olarak ta eğitim veriliyor.
Sivil toplum örgütlerinin de desteklediği kurs ta eğitim alan üreticiler ve sivil toplum kuruluşları yöneticileri emeği geçenlere ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın M. Mehdi EKER'e teşekkür ettiler.

Göksun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Mesut KIRAÇ' Çiftçilerimize sürü yönetimi elemanı benim, kursunda teorik ve uygulamalı olarak ders verilmektedir' dedi.

Yıllardır hayvancılıkla uğraşan Sürü yönetimi elemanı Hacı DİŞÇEKEN ise kurs dan çok faydalandıklarını söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Sürünün papatyası Kuzular dır diyen Veteriner Hekim Dilek YAŞAR atalarımız kepeneğin altında er yatar demiş tüm çobanlarımızda er dir, diyerek çobanlık mesleğinin ne kadar önemli bir meslek olduğuna vurguladı. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında; Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından uzun süreli çiftçi kursları açılmaktadır. Açılan çiftçi kurslarında amaç; çiftçilerimizin bilinçli tarım ve hayvancılık yapmalarını sağlamak, işsizlerin mesleki niteliklerini geliştirmek, istihdamı korumak ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamaktır.

SÜRÜ YÖNETİMİ ELEMANI BENİM” PROJESİ 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, istihdamın korunmasına ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla Aktif İşgücü Piyasası Programları İşbirliği Protokolü imzalanmıştır.
Söz konusu protokol kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile ilgili sektör paydaşlarının katkı ve katılımları ile hazırlanan “Sürü Yönetimi Elemanı Benim” projesi 81 İl ve İlçelerine yönelik olup; üç yıl süre ile yürütülecektir.
Uygulanacak projede amaç; kursiyerlere koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklara karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, biyogüvenlik uygulamalarına hâkim olma, sağım yapabilme yeteneği kazandırmak ve Kırsal alanda sürü yönetimi elemanlığını daha cazibeli bir meslek haline getirmektir.
Başkanlığımız koordinatörlüğünde yapılan, sürü yönetimi elemanı eğitimlerinin karşılığında geçerliliği olan bir belge verilecektir. Belge sahibi kişilerin çeşitli program ve projelerden yararlanmada öncelikli olması ve Bakanlığı hayvancılık desteklemelerinde bu eğitimi alan kişileri istihdam eden işletmelere destekleme yapılması planlanmaktadır.
İlçenin coğrafi özellikleri itibariyle ciddi bir hayvancılık bölgesi olduğu ve iklim ve mera alanları ile özellikle küçükbaş hayvancılık açısından önem arz etmektedir.