ANKARA (AA) - Yapı Kredi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliği ile 8 yıldır sürdürülen “Okuyorum Oynuyorum” programı kapsamında çocuklar tarafından hayata geçirilen “Renkli Kalemler” gazetesi okuyucuyla buluştu.

Yapı Kredi'den yapılan yazılı açıklamada, 8 yıldır sürdürülen “Okuyorum Oynuyorum” programı kapsamında hayata geçirilen Renkli Kalemler Projesi’nin 2. dönem çalışmaları “Renkli Kalemler” gazetesinin okuyucuyla buluşmasıyla tamamlandığı belirtildi.

Ankara, İzmir ve Gaziantep’teki TEGV Eğitim Parkları’nda yürütülen projenin Ankara ayağında gazeteci Günseli Özen Ocakoğlu'nun çocuklara koçluk yaptığı ifade edilerek, toplam 12 hafta süren eğitim ve hazırlık sürecinin ardından, manşet haberinden fotoğrafına kadar çocukların imzasını taşıyan Renkli Kalemler gazetesinde, çevreden ekonomiye birçok konuya değinildiği kaydedildi. 

- “Hayata Tutundular” haberi manşet oldu

Renkli Kalemler gazetesinin Ankara baskısında çocukların başkentin tarihi dokusunu yansıtan Hamamönü evleri ile ilgili haber çalışmasını "Hayata tutundular" başlığıyla manşete taşıdığı belirtilerek, ”Kansere çözüm mü geliyor?”, ”Çocuk Olmak”, “Türkiye’nin yeni sporu: Hemsball” ve ”Hiç operaya gittiniz mi?”  gibi başlıkların da gazetede yer aldığı bildirildi. 

Hazırlıklar sonrası çıkardıkları gazeteleri okuyucuyla buluşturmanın heyecanını yaşayan genç gazetecilerin, başarılarını bir şenlikte kutladıkları ifade edildi.

Aynı anda 3 farklı şehirde yürütülen projenin 2. dönem çalışmalarında yer alan Nermin Bezmen, Özlem Yüzak ve Beyza Özel'in  TEGV Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı’nda, Gila Benmayor, Hakan Güldağ ve Ferruh Altun'un ise TEGV İzmir Çiğli Eğitim Parkı’nda çocuklarla buluşarak onların sevinç ve heyecanlarına ortak olduğu kaydedildi.

Çocuklara birçok beceri kazandırmanın yanı sıra geleceğin gazetecilerinin yetişmesine de katkı sağlayacak projenin, önümüzdeki öğretim dönemlerinde Türkiye’nin farklı illerinde bulunan TEGV Eğitim Parklarında devam edeceği belirtildi.