Enerjide Rusya'ya bağımlılığı azaltmak ve çevreye zararı asgariye indirmeyi temel politika haline getiren Almanya yeşil enerji üretimine önem veriyor. Rüzgâr enerjisi ise yenilebilir enerjide bir numaralı kaynak olarak görülüyor.

Almanya'da geçen yılın brüt enerji üretiminin yüzde 9’u rüzgârdan elde ediliyordu. Ne var ki rüzgâr enerjisine çok fazla ağırlık verince elde edilen enerji yine rüzgâra teslim ediliyor. Uzmanlara göre dar bir alanda çok sayıda rüzgâr türbini verimin düşmesine sebep oluyor. Ne kadar türbin yan yana durursa rüzgâr o kadar azalıyor. Üretilen enerji de o kadarla sınırlı kalıyor.

Max Plank Enstitüsü'nün 10 bin kilometrekarelik bir alanda yaptıkları araştırmaya göre metrekare başına 1 Watt elektrik kazanılmış. Bu değer, önceki araştırmalardan elde edilen değerlerin bariz bir şekilde altında. Araştırma grubunun başındaki Axel Kleidon, önceki araştırmalarda metrekare başına düşen elektriğin 7 Watt’a kadar çıktığını söyledi. Almanya’da ülke topraklarının yüzde 14’ü rüzgâr türbini kurmaya elverişli.