Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, büyük nimet olan ekmek israfının özellikle Ramazan ayında daha arttığını, ekmek kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Uzmanların Türkiye'de yılda 1,5 milyar liralık ekmek israfının yaşandığını sürekli dile getirdiğinin altını çizen Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, “Türkiye’de böylesine inanılmaz miktarda ekmek israfının yaşanması son derece vahim bir durumdur. Çiftçimizin ürettiği yaklaşık 600 bin ton buğday israf ediliyor. Bu kadar buğdayı hayatı boyunca bulamayan, göremeyen ülkeler var. Ekmek israfı gerçekten acı veriyor” dedi.

Ekmek israfını sadece para olarak değerlendirmenin eksik olacağını vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, “Ekmek israfı aynı zamanda emek, hammadde, para, zaman ve insan israfı da demektir. Bunlar o kadar kıymetli değerler ki sadece para ile ölçmek zararın sadece bir kısmını görmek olur. Bu kadar insanın alın teri, toprakla uğraşması var. Milyonlarca çiftçi ekiyor, biçiyor, depoluyor, un haline getiriyor. Ekmek olması için alın teri, emeği, katkı malzemesi kullanılıyor. Ekmek yapıldıktan sonra 1,5 milyar lira karşılığında 600 bin ton buğdayı israf ediyoruz" diye uyardı.

İnancın temelinde israfın her türlüsünün haram olduğuna dikkat çeken Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, “İnsanın açlıkla nefsini terbiye ettiği Ramazan ayında maalesef ekmek ve gıda ürünleri israfı daha da artıyor. Bizim çöpe attığımız ekmeği, yemeği bulamayan, onları ne iftarda ne de sahurda yiyemeyenler var. Bu gerçeği göz önünde bulundurmamız hem bir insan hem de bir Müslüman olarak görevimizdir. Ekmeği israf etmeyelim, bu konuda başta ailemizden başlamak üzere herkesi uyarmalı, daha dikkatli olmalıyız. Bu konuda biz de belediye olarak yeni bir çalışmanın içindeyiz. Başlatılacak her türlü kampanyaya destek, öncü olacağız" şeklinde sözlerini bitirdi.