Çorumlu işadamı Ahmet Ahlatçı, yeni projesi 'Forum Çorum' alışveriş merkezini tanıttı. 71 milyon Euro'luk yatırımla inşa edilecek AVM’nin gelecek yıl hizmete açılacağı bildirildi.

Çorum’da altın, doğalgaz ve otomobil sektöründeki yatırımları ile tanınan ve son olarak Milli Piyango ihalesiyle adını duyuran işadamı Ahmet Ahlatçı, şehrin ilk AVM’sini inşa edecek. 'Forum Çorum' isimli projeyi düzenlediği basın toplantısıyla tanıtan Ahlatçı, 57 ilde 344 AVM olmasına rağmen Çorum’un yıllardır bu eksikliği yaşadığını söyledi. Çorum'un ilk AVM'sini 71 milyon liralık yatırımla inşa edeceklerini anlatan Ahlatçı, "Eski otogarın yanında Multi Türkmall’a ait olan ve 7 senedir boş duran AVM ruhsatlı yeri Ahlatçı Grup olarak 15 milyon Euro’ya aldık. Pazartesi gününden itibaren AVM yapımına başlıyoruz. Projeyi 12 veya 14 ay arasında bitirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Proje hakkında bilgi veren Ahlatçı, yatırım bedeli 71 milyon Euro olan AVM’nin konum olarak şehir merkezine yürüme mesafesinde bulunduğunu anlattı. AVM’nin bin 400’e yakın kişiye iş imkanı oluşturacağını ifade eden Ahlatçı, şunları söyledi: "AVM içerisinde 183 işyeri olacak. Bunun yüzde 15-20’sini Çorumlu esnafa tahsis edeceğiz. Yüzde 4’ünü de istemeleri durumunda Çorum’da unutulmaya yüz tutan zanaatkarlara vereceğiz. 100 metrekare dükkanın kira bedeli aylık 6 bin TL olacak. Bu rakam şehir merkezindeki bir dükkan kirasından çok çok daha ucuz."

Milli Piyango ihalesi hakkında da konuşan Ahlatçı, ihaleyi kazanan firmanın ek süre talebinin reddedilmesi üzerine ihalenin kendilerine kaldığını açıkladı. Bu konuda 22 Nisan’da kendilerine tebliğ geldiğini söyleyen Ahmet Ahlatçı, "Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Milli Piyango işimiz devam ediyor." dedi.