Çorum'da 50 ile 75 kuruş arasında değişen fiyatlarla satılan 250 gram ekmek, Ramazan ayı öncesi yapılan yüzde 100'lük zammın ardından 1 TL'ye satılmaya başladı.

Fırın veya marketlere ekmek almak için giden vatandaşlar ‘zam’ sürpriziyle karşılaştı. Fırınlar arasındaki rekabet nedeniyle düne kadar 50, 60 ve 75 kuruşa satılan 250 gram ekmek, zammın ardından 1 TL’ye satılmaya başladı.

Çorum Fırıncılar ve Simitçiler Odası Başkanı Adem Çıkık, ekmekteki zam kararının önceki aylarda alındığını, ancak rekabet nedeniyle uygulanmadığını belirtti. Çıkık, "Ekmeğin fiyatı yaklaşık 1,5 yıl önce 75 kuruş olmuştu. 2014'ün sonunda ise 1 TL yapmıştık. Tabi bu resmi tarifeydi ama uygulanmıyordu. Ancak rekabet nedeniyle 50 kuruşa bile ekmek satılıyordu. 1 TL'lik fiyat 10 Haziran’dan itibaren uygulanmaya başladı." dedi.

1 TL'LİK 1 GÜN SÜRMÜŞTÜ

Çorum’da ekmeğe yapılan zam, ilk olarak 19 Mayıs’ta uygulanmıştı. Bir gün boyunca 1 TL'den satılan ekmek, alınan bir karar doğrultusunda tekrar normal fiyatına dönmüştü. Ramazan öncesi yapılan zammın ardından kentteki tüm fırınlarda ekmek 1 TL’den satılmaya başladı.