Çorum'da Ziraat Odası'nda Mehmet Sayan, 218 delegeden 147'sinin oyunu olarak tekrar seçildi.

Afra Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurula Ziraat Odaları Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Nejat Gamzeli, MHP İl Başkanı Bekir Çetin, tarım birlikleri temsilcileri ve delegeler katıldı. Çoğunluğun sağlanmasının ardından yaklaşık 1,5 saat gecikmeli başlayan genel kurulda, Yorgancılar Odası Başkanı Erdoğan Çerikci divan başkanı olurken, Tahsin Göçmen, Hacı Koca ve Ahmet Kıydın da divan üyesi olarak görev aldı.

Divan tarafından başkan adaylarına söz hakkı tanınan genel kurulda, ilk olarak aday Ahmet Pehlivan söz aldı. Yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdiği delegelerden destek isteyen Pehlivan, göreve talip olduğunu söyledi.

Son olarak kürsüye davet edilen mevcut başkan Mehmet Sayan, kendisine yönelik yapılan eleştirilere cevap vererek, göreve geldiği gün odanın çay parasının bile bulunmadığını, iki ay çalışanlara ücret veremediklerini anlatarak, ''Mahkemelerde koşturmaktan bize göz açtırmadılar. Ben kara delikleri kapatmakla vakit harcadım. Beş parasız aldığımız Ziraat Odası'nın bugün 700 bin TL parası var. Her şey ortada. Yeniden adayım.'' diye konuştu.
Daha sonra tamamlanan oy verme işleminin ardından 147 oy alan Mehmet Sayan güven tazeleyerek tekrar Çorum Ziraat Odası Başkanlığı'na seçildi.