Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ÇTSO), 100. yıl dolayısıyla Türkiye’deki bütün oda ve borsalara yaptığı Çanakkale davetinin ilk misafiri, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) oldu. Meclis ve yönetim kurulu üyeleri, meslek komitesi başkanları ve oda çalışanlarından oluşan 65 kişilik KSO heyeti, ÇTSO yönetimini ziyaret etti. İki oda yöneticileri, ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde ortak bir toplantı yaptı.

ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okay, toplantıda yaptığı konuşmada Kocaelili sanayicileri Çanakkale’ye yatırım yapmaya çağırdı. Okyay, “Biz Çanakkaleli girişimciler, körfez geçişi tamamlandıktan sonra gıptayla baktığımız Kocaeli ile fiziken de yakınlaşmayı ve bu dev sanayi kentinin imkanlarından istifade etmeyi hayal ediyoruz. Bugün bu kente yatırım yapıp yerini alanlar, yarın bunun keyfini sürer, buna yürekten inanıyorum. İnşallah Kocaeli’nden gelen dostlarımız, yakın bir gelecekte bu yönde örnek adımlar atarlar.” şeklinde konuştu.

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ise bu toplantıya katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Zeytinoğlu, İstanbul’dan sonra Türkiye’nin ikinci büyük sanayi şehri niteliğindeki Kocaeli’nin, “En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu” sıralamasında 87 firma barındırdığını ve KSO'nun 68 üyesinin 18’inin bu listede temsil edildiğini söyledi.

ÇTSO ve KSO yöneticileri ile çalışanları, toplantının ardından Piri Reis Müzesi’ni gezdi.