Kahramanmaraş Akaryakıt Bayileri Dernek Başkanı Sermet Çuhadar, "Sokak aralarında satılan kaçak akaryakıtların yüzünden zor günler geçiriyoruz" dedi.

Çuhadar,  dernek binasında kurucu başkan Abdullah Kirişçi ile düzenlediği basın toplantısında, 1 yıl önce kurulan derneğin faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.

Yasal çerçevede çalışan akaryakıt istasyonu sahipleri olduklarını belirten Çuhadar, "Sokak aralarında satılan kaçak akaryakıtlar yüzünden zor günler geçiriyoruz" dedi. 

Satılan kaçak akaryakıtın vatandaşlara ve çevreye büyük zararlar verdiğini dile getiren Çuhadar, şunları kaydetti: "Kaçak akaryakıtlar kalitesiz yakıt olduğu için bu yakıtı kullananların araçları bozuluyor. Kalitesiz olduğu için kükürtten dolayı hava kirliliğine de neden oluyor. Kaçak akaryakıtlar sokak aralarında, sanayi sitesinde bidonlarla satışı yapılmaktadır. 6455 sayılı kanun ile yapılan değişiklikler kapsamında, kaçakçılık suçları işleyen kişilere iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaktadır."

Kahramanmaras'taki bir sorunlarının da LPG'daki düşük fiyatlar olduğunu ifade eden Çuhadar, bayiler arasındaki satıs fiyatlarının farklı olmasının doğal olduğunu ve durumun yasalara uygun olduğu sürece bir sorun olmadığını belirterek, "Ancak LPG'deki aşırı dengesiz düsük fiyatlar vergi kaybına neden olmaktadır. Bu konuda birlik sağlanması için bayilerle görüşecegiz" şeklinde konuştu.