MSK Fuarcılık, KIRSALDER ve Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (BPW) Adana Şubesi tarafından düzenlenen 1. AGRI VIP Tarım ev Hayvancılık Üretim Girdileri Ticaret ve Pazarlama Fuarı, 3-5 Haziran tarihleri arasında Adana’da yapılacak. İlki düzenlenecek fuarda kavun-karpuz teması işlenecek. 35 firmanın katılacağı fuarda, tarım sektörüne dair yeni teknoloji ve yenilikçi bilgi birikimleri de paylaşılıp, Çukurova tarımı masaya yatırılacak.

Fuarın tanıtımı nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan MSK Fuarcılık Genel Müdürü Buket Tekinsoy, Çukurova’nın hem ülkenin hem de dünyanın önemli tarımsal üretim ve ticaret merkezi konumunda olduğunu söyledi. Adana tarımının uluslararası üretim ve ticaret merkezi olması için böyle bir fuar gerçekleştirdiklerini ifade eden Tekinsoy, “Bizler de bu düşünceyle Adana tarımına yön veren sektör temsilcileri ve büyük üreticileri bir araya getiriyoruz. Bundan dolayı VIP diyoruz. Fuar kapsamında Adana’da minimum 300 dekar ile 10 bin dekar arasındaki işletme sahiplerini bu fuarda ziyaretçi olarak buluşturacağız. Aynı zamanda ziyaretçilerin ötesinde dünya tarım üretim ve ticaret merkezi olma yolunda neler yapılması konusunda bakanlık yetkilileri, bürokratlar, akademisyenler ve sektör temsilcileriyle buluşma noktası olacağız.” dedi.

Fuarın ana konularından birinin de Çukurova tarımının yakın bir zamanda ihracat kanalında, dünyaya açılan pazar ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir üretim ve buna uygun alt yapı tesislerinin kurulması için başlangıç yapmak olduğunun altını çizen Tekinsoy, “Fuarda Çukurova niye dünyanın tarım ve ticaret merkezi olmasın konusunu tartışacağız. Fuarda sektörün yeni tür ve çeşitlerinin tanıtımı da yapılacak. Bu yılki temamız olan Adana kavunu ve karpuzu da özellikle ülkemizde lezzeti, aromasıyla bilinen bir tür. Amacımız kavun ve karpuzun tanıtımını yapmak. Bu kapsa da animasyon ve kısa filmler oluşturulacak, Adana belediyeleri ile sergi alanları oluşturulacak.” ifadelerini kullandı.

KIRSALDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Sedat Kolcuoğlu da amaçlarının Çukurova tarım sektöründe tarımsal üretim ve ticaretindeki gelişmelere katkı sağlamak, ışık tutmak, bu vesileyle tarafları bir araya getirmek olduğunu anlattı. Fuarda Çukurova tarımına yön veren sektör taraftarlarını bir araya getireceklerini belirten Kolcuoğlu, “Kadınlarımız bizim için çok önemli. Bu nedenle tarımsal üretim ve ticarette kadınların da aktif yer alması ve bu sektörde kendi varlıklarını sürdürebilmeleri için bu projeyle onlara fırsat oluşturmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.