Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, pazar yerinin taşınıp taşınmaması konusunda anlaşamayan esnafa referandum çağrısı yaptı. Soner Çetin, "Mahalleye sandık koyacağız, sonuca herkes saygı duyacak." dedi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, tüm meclis üyeleri, belediye çalışanları ve halktan isteyen herkesin katılabileceği bir basın toplantısı düzenleyerek, 365 günün hesabını vereceklerini söyledi. Son bir yılın son halk gününde konuşan Başkan Çetin, "İlk kez belediye başkanı seçilenlerin ilk altı ayı ‘hayırlı olsun’ ziyaretleri, ikinci altı ay uyum çabası ile geçer diye bir genel anlayış var ama biz bu anlayışı tersyüz ettik ki 365 günde neleri nasıl yaptığımızın hesabını, tüm müdürlerimi de yanıma alarak vereceğiz. 31 Mart Salı günü saat 11.00’de ‘Bir yıl içinde bunlar da yapılabiliyormuş’ dedirteceğimiz basın toplantısına herkesi bekliyoruz." açıklamasını yaptı.

Birkaç haftadır halk gününe katılarak 100. Yıl Mahallesi’ndeki pazar yerinin değiştirilmesini isteyen İsmet Dağaşar adlı vatandaşın ısrarlı talebi referandum kararıyla sonuçlandı. Mevcut pazar yeri esnafının 'Pazar yeri kalsın', başka bir grubun ise 'Hayır yeri değişsin' diye iki farklı görüş ortaya çıktığına dikkat çeken Başkan Soner Çetin, sorunun 'referandumla' çözülmesine karar verdi. Çetin, "100. Yıl Mahallesine sandık koyacağız, resmi referandum yapacağız. Bu konuda da bir ilki hayata geçirmiş olacağız. Mahalledeki herkes oylamaya katılacak ve sandıktan ne çıkarsa ona uyacaksınız, referandumu da 7 Haziran’dan önce yapacağız." diye belirtti.