Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Yiğit Bulut, Merkez Bankası’nın 0,25'lik faiz indirimini sert bir dille eleştirdi. "Bu devlet sizi adam etmiş, adam gibi davranın." diyen Bulut, "Artık çanak çömlek patladı. Lafı saklamanın anlamı yok. 0,25! Ne sağa yarasın, ne sola yarasın." ifadelerini kullandı.

Yiğit Bulut, TRT’deki programında Merkez Bankası’nı ağır sözlerle eleştirdi. Konuyla ilgili olarak ankarareview.com'da yer alan habere göre, Merkez Bankası’nın faiz politikasını eleştiren Bulut, şunları söyledi:

"Ya bizim zekâmızla dalga geçiyorlar, ya bu milletle eğleniyorlar, ya bu işin arkasında başka bir şey var. Artık çanak çömlek patladı. Lafı saklamanın anlamı yok. 0,25! Ne sağa yarasın, ne sola yarasın. ‘Küresel baronlar başımı sevsin’ diye karar alıyorsan, hangi makamda olursan ol, hangi koltukta oturuyorsan otur. Gerisini söylemek istemiyorum. Ve bugün kalkmış elini ateşe dahi uzatmayanlar, ateşin içinde yatıp ateşin içinde kalkanlar hakkında konuşmaya başlamışlar. Herkes oturduğu koltuğun hakkını verecek. Bu devlet size her şeyi vermiş, bu devlet sizi korumuş, bu devlet sizi kollamış, bu devlet sizi adam etmiş, adam saymış, adam gibi davranın.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Merkez Bankası'nın 0,25 puanlık faz artırımına yönelik olarak, "Acaba Merkez Bankası'nı da mı birileri nüfuz altına alıyor?" diye konuşmuştu.