Tüm polis birimlerini aynı çatı altında toplaması amacıyla 2011 yılında temeli atılan ve bu yıl açılması planlanan Çankırı Emniyet Müdürlüğü binası inşaatı çürümeye terk edilmişti. İhaleyi alan firmanın, yükümlülüğünü yerine getirmemesi nedeniyle sözleşmenin feshedildiği iddia edilen inşaat tekrar ihaleye çıkarıldı.

İhalesi yapılan inşaat ile ilgili Çankırı Valiliği'nden yapılan açıklama şu şekilde: "Ankara yolu üzerinde bulunan ve yüklenici firmanın yükümlülüğünü yerine getirmemesi sonucu sözleşmenin fesih edilmesi nedeniyle inşaatı duran Emniyet Müdürlüğü Binası ikmal inşaatı, 2016 yılının Nisan ayı içerisinde tamamlanacak.”

2011 yılının ortalarında Ankara yolu üzerinde temeli atılan, engelli rampası, engelli asansörü, 11 bin 543 metrekarelik kapalı alanı, kütüphanesi, toplantı salonu, eğitim sınıfı, 186 kişilik çok amaçlı salonu ve 60 araçlık otoparkı ile hizmet vermesi planlanan inşaatın kabası tamamlandı. Kapı, pencere gibi ince işlerin yanı sıra yol ve kaldırımın da yapılmadığı inşaat için alınan malzemeler ise yağmurdan zarar görerek kullanılmaz hale gelmişti.