Geçen sene don afeti nedeniyle yanan fındık, bu sene henüz dalda iken dahi esnafın yüzünü güldürmeye yetti. Özellikle yüksek kesimlerde fındığın tamamen yanması geçimini fındığa bağlayan vatandaşlarımızı dolayısıyla esnafımızı çok zor durumda bırakmıştı.

Fındığın yokluğuyla, zor günler geçiren esnaf, dalda fındığın gözükmesiyle ekonomiye girmeye başlayan para ile rahat bir nefes almaya başladı. Daldaki fındık dahi piyasaları olumlu etkilemeye yetti.

Geçen sene yüksek kesimlerde fındık olmadığından dolayı vatandaşların Ünye’ye gelmediğini, zaruri ihtiyaçlar dışında vatandaşın harcamaları kısıtladığını, söyleyen Ünye Sanayi Sitesi esnaflarında Hüseyin Tanrıver, “Müşterilerimizin çoğu Ünye’ye kendi aracıyla gelip giderken geçen sene toplu taşıma araçlarını kullandılar. Çoğu kendi araçlarıyla dahi Ünye’ye gelmedi. Kendi araçlarının yapılması gereken acil bakımlar haricindeki arıza ve bakımlarını dahi yaptıramadılar. Bu sene fındık dalda belirince vatandaşımıza moral oldu. Geçen sene sanayi olarak kötü bir sezon geçirdik. Bu sene hamdolsun sezon iyi başladı. Fındık varsa yöre insanımızda para var. İnsanımızda para olunca bizde de işler çok şükür iyi.” dedi.