Bursa Osmangazi ilçesinde Demirtaş Baraj Gölü'ndeki su ürünlerini ticari avlama hakkı, 5 yıl süreyle yıllık 2 taksit ödeme şartıyla kiraya verilecek.

Osmangazi ilçesindeki 95 ha'lık Demirtaş Baraj Gölü'nde avlanabilir su ürünlerinin cins, stok olarak aralarında sazan, tatlı su kefali, yayın ve turna olmak üzere toplam 5 bin 700 kilogramlık balık olduğu belirtiliyor. Bu balık stoğunun parasal değerinin ise yaklaşık 47 bin 226 lira olduğu tahmin ediliyor.

Demirtaş Baraj Gölü'nü kiralama için yapılacak ihale 17 Kasım 2015 tarihinde saat 10’da İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde gerçekleştirilecek. Demirtaş Baraj Gölü'nün tahmini kira bedeli 3 bin 501 TL olarak belirlendi.

İhaleye gireceklerden istenen belgeler gerçek kişiler için şöyle: İhale başvurusu dilekçesi, vatandaşlık numarası ile birlikte onaylı nüfus cüzdanı örneği, imza beyannamesi veya imza sirküleri, vekil olarak katılacakların noter tasdikli vekâletnameleri, yetkili olarak ihaleye katılacakların yetki belgeleri, imzalanmış şartname ve imzalanmış sözleşme tasarısı.