Bursa’da doğalgaz, enerji ve mekanik tesisat sektöründe faaliyet gösteren işadamları ve mühendisler dernek çatısı altında bir araya geldi. Doğalgaz Enerji Mekanik Mühendisliği Sanayici İşadamları Derneği (DEMSİAD) başkanlığını üstlenen Ali Başoğul, üyeler arasında güç birliği oluşturarak sektörün meselelerine çözüm üreteceklerini söyledi.
Kuruluşunun ardından BURFAŞ Doburca Sosyal Tesisleri’nde geçen hafta sonunda yapılan toplantıda bir araya gelen dernek üyeleri, yol haritası belirleyerek çalışmalarına başladı. Dernek Başkanı Ali Başoğul, toplantıda yaptığı konuşmada doğalgaz, enerji ve mekanik mühendisliği alanlarında sektörün önemli sorunları bulunduğuna dikkat çekti. Meselelerin çözümü için mutlaka sektörel birliktelik ve dayanışmanın sağlanması gerektiğine vurgu yapan Başoğul, üyelerin desteğiyle yola koyulduklarını belirterek, şöyle konuştu:
"Sektörümüzde çok sıkıntı var. Hangisini öncelikle çözmeye başlayacağımıza karar vermek bile zor. Ancak nereden başlarsak başlayalım ekip ruhunu ön plana çıkartmak ve birlikteliği sağlamak zorundayız. Aksi halde meselelerimizi çözemeyiz. Renkli, farklılıkları olan dinamik bir sektörümüz var. Bu renkleri bir araya getirip, meslek, kişi ve büyüklük gözetmeden çalışacağız. Elde edilmiş bütün tecrübelerden yararlanmak, bunları gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz”.
Derneğin kuruluş gayesinden bahseden Başkan Ali Başoğul, doğalgaz, enerji ve mekanik konusunda uzmanlaşmış işletmeci, mühendis ve sanayici iş adamlarının meselelerini güç birliğiyle çözmeyi, paylaşım ruhunu ve birliği sağlamayı hedeflediklerini anlattı.
DEMSİAD yönetimi ile sektördeki firmaların yöneticilerinin görüşlerini anlattığı toplantıda, meselelerin çözümü için atılacak adımlar belirlendi. Bunun için üniversiteler ve meslek liseleriyle görüşmeler yapılması, mesleki yeterlilik belgeleri temini ve eğitimi konusunda akredite kuruluşları ile birlikteliğin sağlanması, Bursagaz yetkisi olan firmaların ve Bursagaz ile yaşadıkları sorunların çözülmesi, BTSO ve esnaf odalarının desteklerinin genele yayılması, üretici firmalardan teknik destek ve eğitim desteği sağlanması, KOSGEB destekleri ve eğitim hizmetleri konusunda bilgi paylaşımı yapılması için girişimlerde bulunulması kararlaştırıldı. Yol haritasında ayrıca, pazarlama ve satış konusunda eğitim ve araştırma yapılması, sektörde fiyat politikası oluşturulması, tüketiciye eşit şekilde ulaşmak için reklam çalışmaları yapılması, fuar ve benzeri organizasyonlara katılma şartlarının iyileştirilmesi, diğer dernek ve sivil toplum kuruluşları (STK) ile ilişkilerin geliştirilmesi ve üyeler arasında sosyal dayanışma ve kaynaşmanın artırılması için çalışmalar yapılması ön plana çıktı.
Öte Yandan Kurucu Başkanlığı’nı Ali Başoğul’un yaptığı DEMSİAD’ın, başkan yardımcılıklarını Metin Aydın ve Murat Han, Genel Sekreterliğini Samet Elmas, Sayman üyeliğini Cavid Boru, yönetim kurulu üyeliklerini de Mehmet Çakmaker ve Ömer Kaya üstlendi.