Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, açıklanan Ağustos ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi.
Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan Ağustos ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli’de ihracatın yüzde 16 arttığını belirtti.
İhracat rakamlarının sevindirici olduğunu belirten Kocasert, “Ülkemiz ihracatı ağustos ayında yüzde 6,9 artarak 10 milyar 441 milyon dolardan, 11 milyar 157 milyon dolara yükseldi. Ocak-Ağustos döneminde ise değer bazında azalma yüzde 2,9 seviyesine geriledi. Ağustos ayında yakalanan artış oranı, ülkemizin son 28 ayda ulaştığı en yüksek artış oranı oldu” diye konuştu.
Denizli’de ihracatın arttığını belirten Kocasert, “Ağustos ayı Denizli ihracatı, yüzde 16,3 artarak 230 milyon dolardan, 267 milyon dolara yükseldi. DENİB tarafından kayda alınan ağustos ayı ihracatı ise, 181 milyon dolardan, 197 milyon dolara yükselerek, yüzde 8,7 artış gösterdi. Bu veriler ışığında, Denizli ihracatındaki performansın ülke ihracatının genel performansından bir adım önde olduğunu ifade etmek mümkündür” dedi.
Belirlenen hedeflere ulaşmak için farklı coğrafyalarda yeni pazarların bulunması gerektiğini ifade eden Kocasert, “Farklı coğrafyalarda yeni pazarlar bulmamızın gerekliliğini her zaman vurguluyoruz. Bu konuda Ekonomi Bakanlığımız ve Türkiye İhracatçılar Meclisi sürekli olarak çalışmalarını sürdürüyor. 2023 yılında ülke olarak hedefimiz dünya ticaretinden yüzde 1,5 pay almak. Şu anda yüzde 0,89 oranını yakalamış durumdayız. Ümit ediyoruz ki, ülke olarak ihracatçılar olarak bu hedefe ulaşmayı başaracağız” şeklinde konuştu.