Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Temmuz ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi.
Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili Süleyman Kocasert, Temmuz ayında gerçekleşen ihracat rakamlarını değerlendi.
15 Temmuz’daki darbe girişimini kınayarak sözlerine başlayan Kocasert, Türkiye’nin bir kez daha, sadece hainlere değil, tüm dünyaya gerektiğinde yapabileceklerini net bir şekilde ortaya koyduğunu belirtti. Bu süreçte ekonomik anlamda faaliyetlerin hiç durmadığını vurgulayan Kocasert, “İhracatçılar olarak, ülkemiz için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Daha önce yaşanan kriz zamanlarında millet olarak kenetlenip üretmeye, çalışmaya nasıl devam ettiysek, bu süreçlerden nasıl alnımız ak, başımız dik çıktıysak; bundan sonra da aynısını yapacağımızdan hiçbir şüphemiz yok” dedi.
Denizli’deki ihracatın yüzde 13, 5 oranında gerilediğini belirten Kocaesrt, “2015 yılı temmuz ayında 22 iş günü vardı. 2016 yılında ise 9 günlük bayram tatilinden dolayı 16 iş günü olması ve emtia fiyatlarındaki azalış ihracatımızı negatif yönde etkiledi. Ülkemiz ihracatı temmuz ayında, geçtiğimiz seneye kıyasla yüzde 18,7 azalarak 8 milyar 779 milyon USD olarak gerçekleşti. Ocak-Temmuz dönemini kapsayan aralıkta ise kayda alınan ihracat rakamımız bir önceki seneye göre yüzde 4,9 azalış ile 80 milyar 447 milyon dolar oldu. TİM tarafından kayda alınan Denizli ihracatı Temmuz ayında yüzde 13,5 oranında azalarak 232 milyon dolarda, 201 milyon dolardan geriledi” diye konuştu.
Yılın ilk 7 aylık dönemine bakıldığında Denizli’nin ihracatının 2015 yılına göre yüzde 4,2 arttığını ve 1 milyar 546 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirten Kocasert, “Dünya pazarındaki daralma devam etmesine rağmen, Türkiye’nin ihracat performansı kötü değil. İlk yedi aylık dönemde miktar bazında ülke ihracatımızın yüzde 4,5 oranında artış gösterdiğini de vurgulamak gerekiyor. Bizler, iş dünyası ve ihracatçılar olarak gelecek adına daha umutluyuz. Hükümetimizin yeni düzenlemeleri ile birlikte, dış ticaretimizde kısa süre içerisinde bir atılım olacağına inancımız tam” dedi.