KONYA (AA) - DenizBank'ın Konya'da düzenlediği  "Önder Çiftçi Özel Sektör Elele" programında, bankanın üreticilere sunduğu hizmetlerle ilgili bilgi verildi.

Konya Önder Çiftçi Derneği işbirliğinde bir otelde gerçekleştirilen programda konuşan DenizBank Orta Anadolu Bölge Müdürü Süleyman Şanlı, 94 milyar lira aktif büyüklüğü, 63 milyar lira kredi büyüklüğü ve 745 şube sayısı ile DenizBank'ın, Türkiye'nin beşinci en büyük özel bankası olduğunu söyledi.

Tarım sektöründeki banka kredilerinde sektör lideri olduklarını ifade eden Şanlı, bu sektörde bir dünya bankası olma yolunda hızla ilerlemeye devam edeceklerini belirtti. DenizBank'ın her 4 çiftçiden birinin teveccühünü kazandığını anlatan Şanlı, "Sektörde toplam tarım kredilerinin hacmi 2003 yılında 1 milyar lira bile değilken, geçtiğimiz yıl itibarıyla 46 milyar liraya gelmiş durumdadır. Bunda bizim de 4 milyar liranın üzerinde payımız var" dedi.

Tarım bankacılığında gidilecek çok yol olduğunu vurgulayan Şanlı, yatırım, işletme ve traktör kredileri, üretici kart gibi hizmetleriyle sektöre katkı sunduklarını kaydetti.

Şanlı, kooperatifler ve birliklerle çok üst düzey işbirliklerinin bulunduğuna vurgu yaparak, tarımsal projelere desteklerinin de devam ettiğinden bahsetti.

Konya Önder Çiftçiler Derneği Başkanı Erol Sözen de verimi artırmanın yolunun iyi tarım uygulamaları ile bilgi ve tecrübeleri paylaşmaktan geçtiğini belirterek, bu tür toplantıların çiftçiler için önemli olduğunu söyledi.

Çiftçilerin üretimleriyle adeta bacasız fabrikalar olduğuna işaret eden Sözen, özellikle önder çiftçilerin yurt içinde ve dışarıda dikkat çeker hale geldiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Süleyman Soylu ve Prof. Dr. Nuh Boyraz, çiftçilere tahıl üretimi başta olmak üzere üretim teknikleri hakkında bilgi verdi.

Programa, Konya Valisi Muammer Erol, Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Celil Çalış, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yetkililer ve çiftçiler katıldı.