Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci iş dünyasının 2015’i kaybettiğini düşündüğünü 2016 yılının da kayıplarını telafi edip edemeyeceği noktasında kaygılı olduğunu belirterek yabancı para cinsinden borçlanılmamasını istedi.

DSO Ağustos ayı olağan meclis toplantısı, odada yapıldı. DSO Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu’nun sunuş konuşmasıyla başlayan toplantıda Türkiye'nin içinde bulunduğu durum ve hemen hemen her sektörün sorunu olan nitelikli eleman sıkıntısı konuşuldu.

DSO Başkanı Keçeci, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini 7 Haziran seçiminden sonra koalisyon hükümetiyle devam etmekte yarar göreceklerini söylediklerini hatırlattı. Keçeci, "Fakat koalisyon hükümeti kurulamadı. Önümüzdeki günlerde bizi bir seçim bekliyor. Herkes o gün geldiğinde sandığa giderek görevini yapmalı. Bu seneki kur farkları bilançolarımızı alt üst etti. 2015’i kaybettiğini düşünen iş dünyası, 2016’da bu kayıplarını telafi edip edemeyeceği noktasında kaygılı. Yabancı para cinsinden borçlanmamanızı, olabildiğince tedbirli davranmanızı öneriyorum.” dedi.

7 Haziran seçimi öncesinde Türkiye'yi tehdit eden dış etkenlerden konuşurken bugün kendi ülke içindeki kaosla mücadele edildiğini vurgulayan Keçeci, “Ülkemizde yaşanan terör olayları bizi büyük ölçüde yıpratarak derinden üzmektedir. Her gün şehit haberleri canımızı acıtıyor. Bir an önce önlem alınmalı.” diye konuştu.