Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilen ve ilk kez gerçekleştirilen Deri El Sanatları Festivali 14 üniversiteden 17 akademisyenin katılımı ile son buldu.

Anadolu’nun her bir köşesinde deri el sanatlarını, bugüne dek aile boyu yaşatmaya çalışan usta, zanaatkar ve sanatçıların yanı sıra, pek çok akademisyen bu alanda araştırmalar yaparak, yazdıkları makaleler ve verdikleri eğitimler ile deri el sanatının yaşatılması için çaba sarf ediyor. Bu çabayı sonuçsuz bırakmayan Çukurova Üniversitesi Kültür Müdürlüğü Deri El Sanatları Festivali düzenleyerek konusunda uzman kişileri bir araya getirdi. Çukurova Üniversitesi Kültür Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen festivalin açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, ÇÜ Kültür Müdürü Bülent Sevim, akademisyenler öğrenciler ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu sanatın içsel bir yetenek olduğunu söyledi. Gazi Üniversitesi’nden Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halide Sarıoğlu ‘Derinin Tarihsel Gelişimi’, Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi El Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Selda Özdemir ise ‘Günümüzde Deri El Sanatları’ konulu sunum gerçekleştirdi. 14 Üniversiteden 17 akademisyenin katıldığı Deri El Sanatları alanında faaliyet gösteren, usta/zanaatkar ve sanatçıların destek verdiği festivalde birçok sunum yer alırken festival boyunca söyleşiler, sergi ve atölye çalışmaları da gerçekleştirildi.

Ürün çeşitliliği ve yapım teknikleri kapsamında farklılık yaratan eserler, sergiyi gezen ve atölye çalışmalarına katılan ziyaretçiler tarafından tam not aldı. Festivali değerlendiren ÇÜ Kültür Müdürlüğü Deri El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Serdar İnözü, “Akademisyen, usta, zanaatkar ve sanatçıların birbirleri ile paylaştıkları akademik bilgiler, geleneksel dokunuş, deneyim ve tecrübelerin bir sonraki nesillere aktarılması, ülkemiz için büyük bir kazanç ve gurur verici bir çaba olarak görülmektedir.” dedi.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, tüm katılımcılar onuruna, açılış sonrası akşam yemeği verdi. Davetliler ile özel olarak ilgilenen Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, katılımcıların bu festivalin tekrar yapılması ile ilgili taleplerini ve ayrıca festival hakkında övgü dolu tebriklerini kabul etti. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar festivale destek veren tüm akademisyen, usta ve sanatçılara katılımları ve katkılarından dolayı teşekkür etti.