ANASOL-M Hükümeti’nin Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, “Şu an 2001 zamanına benzeyen bir kriz yok, olmayacak da. Belki riske giriyorum, belki bazı CHP’li dostlarım ‘nasıl olmayacak Kemal Bey’ diyecek ama ben finansal kriz görmüyorum.” dedi.

Gazeteci-yazar Ahmet Hakan Coşkun’un Tarafsız Bölge programına konuk olan Derviş, ekonomi için önemli risk alanlarını ise büyüme ve enflasyon olarak açıkladı.


Derviş, şunları ifade etti:

“Eğer, değişiklik olmazsa yavaş büyüme, yüksek bir hayat pahalılığı ve enflasyon, işsizliğin yavaş yaşvaş artması ve dünya yarışmasında Türkiye’nin adım adım geri kalması yaşanır. Ama eğer çok büyük hata yapılırsa... Merkez Bankası ki nispeten özerk hala, bence Merkez Bankası iyi çalışıyor, saygın bir ekip çalışıyor. O tamamen darmadağın olursa, ekonomi yönetimine bambaşka bir yönetim gelirse... Ben, Sayın Babacan’ı takdir eden bir insanım, ciddi bir insan; Maliye Bakanı da. Seçimde her şey söylenir ama ben kampanyanın içinde değilim.

Sayın Babacan dünyada saygın, işini ve mesleğini iyi öğrenmiş, rakamları iyi bilen saygın bir insan. Hamasetin ekonomide olmayacağını biliyor. Ama bütün bunları kaybedersek, kötüye gidersek o zaman her şey olabilir. Ama ben bir kriz, birden bire büyük devalüasyon, büyük bir para kaçışı görmüyorum. Ama hızlı büyümeyi de katiyen görmüyorum.”


Kemal Derviş, tehditlerin de başka ülkelerin Türkiye’yi geçmesi, 2023 hedeflerinin imkansız hale gelmesi olduğunu sözlerine ekledi.