Almanya’nın en büyük bankası olarak bilinen Deutsche Bank büyük bir hedefin daha peşinde. Banka, 200 şubesini kapatarak milyarlarca Euro tasarruf etmek istiyor.

Frankfurt’ta banka yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada 2020 yılına kadar işletim masraflarını yıllık 3,5 milyar Euro’ya kadar indirileceği bildirildi. Banka bu tasarrufu Deutsche Bank şubelerinin yüzde 60’ını daha da dijitalleştirerek elde etmeyi öngörüyor. Geri kalan yüzde 40’nı ise 2017 yılına kadar 200 şubenin kapatılmasıyla sağlanacağını düşünüyor.

Öte yandan, Deutsche Bank’a ait olan Postbank’ın şubeleriyle birlikte satılacağı geçtiğimiz hafta sonu kesinleşmişti. Bankanın neredeyse şubelerinin üçte birine denk gelen kapatma sonucu kaç kişinin ise işsiz kalacağı henüz açıklanmadı. Deutsche Bank, 2012 yılında yönetim kuruluna Anshu Jain ile Jürgen Fitschen’in gelmesi ile yıllık masraflarını 3,3 milyar Euro’ya indirmişti. Bu sene başlatılan tasarruf programıyla 1,2 milyar Euro daha tasarruf edilmesi hedefleniyor. Geçen yılın tamamında işletim masrafları 27,7 milyar Euro civarında olmuştu.