Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Manisa Şube Başkanı İrfan Dinçer, sanayicinin hükümetin kurulamamasından dolayı yatırım yapamadığını söyledi. Dinçer, sanayicinin dolar ve altının yükselmesinden dolayı alım da yapamadığını kaydetti.

Manisa Öğretmenevi'nde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen TÜMSİAD Manisa Şube Başkanı Dinçer, hükümetin kurulamamasının sanayiciyi olumsuz etkilediğini ifade etti. Hükümetin kurulamaması ve yaşanan belirsizlikten dolayı sanayicinin yatırım yapamadığının altını çizen Dinçer, “Altın, dolar tutulamıyor, yükseliyor. Fiyatlar yüksek olduğu için de alım yapılamıyor. Zaten bir tereddüt başladığı zaman ekonomi içerisinde geri kalan domino etkisiyle etkilenecektir. İnşallah sağlam bir hükümet çıkar. Yeni yapılacak seçimlerin durumunu kimse öngöremiyor. Bu seçimden de yine aynı sonuç çıkarsa kaos olur. İnşallah öyle bir sonuç çıkmaz. Aynı durum çıkarsa aynı şekilde sıfırdan başlanmış olacak ve ekonomi daha çok zarar görecek. İnşallah çıkmaz.” dedi.

Bir gazetecinin "Erken yapılacak seçimin Türkiye’ye maliyeti 2 milyarı geçecek. Bunun Türkiye ekonomisine olumsuz etkisi olur mu?” sorusuna Dinçer şu cevabı verdi: “Bu soruyu 20 sene önce sorsanız belki olurdu ama şu anda artık rakamlar çok fazla şey değil. Yani Türkiye’nin artık kaynaklarının fazla, gelirinin fazla olduğunu düşünüyorum. Böyle bir para ayrılabilir, konulabilir. Ona bakarsanız, yani bir parti lideri çıkıp söylüyor işte ‘asgari ücreti şu kadar artıracağım.’ Onun söylediği rakamda artırılmış olsa erken seçimde yapılacak olan yatırım 10 katı kadar Türkiye bütçesine bir ağırlığı olacak. Yani çok fazla bir rakam olacağını tahmin etmiyorum.”